Troubu předehřejte na 190 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a každou čtvrtku pak nakrájejte na velmi tenké plátky. Plátky smíchejte v misce s olejem, aby se obalily všechny kousky a pak je osolte a opepřete. Vyskládejte je do zapékací mísy, zalijte vývarem a pečte 40–45 minut, pak je posypte nasekanými ořechy a posypte rozdrobeným sýrem a pečte asi 10–15 minut do křupava a zlatava.
2
TIP: Budou-li vás masoví jedlíci moc prosit, můžete do nákypu přidat vrstvu tenkých plátků slaniny.
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Celer oloupejte, rozčtvrťte a každou čtvrtku pak nakrájejte na velmi tenké plátky. Plátky smíchejte v misce s olejem, aby se obalily všechny kousky a pak je osolte a opepřete. Vyskládejte je do zapékací mísy, zalijte vývarem a pečte 40–45 minut, pak je posypte nasekanými ořechy a posypte rozdrobeným sýrem a pečte asi 10–15 minut do křupava a zlatava.
2
TIP: Budou-li vás masoví jedlíci moc prosit, můžete do nákypu přidat vrstvu tenkých plátků slaniny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!