1
Olej rozpalte v hrnci. Přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé strany. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat.
2
Do pánve dejte lžíci másla, vsypte cibuli, bobkový list a svázané snítky tymiánu a opékejte 10 minut.
3
Vsypte celer a opékejte další 2 minuty. Pak vlijte vývar a přiklopené vařte 10–15 minut, aby celer změkl.
4
Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce zahřejte.
5
Podávejte zastříknuté olejem a s plátky slaniny.
1
Olej rozpalte v hrnci. Přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé strany. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat.
2
Do pánve dejte lžíci másla, vsypte cibuli, bobkový list a svázané snítky tymiánu a opékejte 10 minut.
3
Vsypte celer a opékejte další 2 minuty. Pak vlijte vývar a přiklopené vařte 10–15 minut, aby celer změkl.
4
Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce zahřejte.
5
Podávejte zastříknuté olejem a s plátky slaniny.