ReceptyCarpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku
Carpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku
Řecký sýr halloumi je ideální parťák na grilování, protože se při pečení neroztéká. Doplňte ho opečenou zeleninou a svěžím mátovým dipem a během chvilky máte připravenou přílohu nebo lehké jídlo.
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Řecká
Vegetariánské
Grilování
Předkrm
Ingredience
Složení
4 porce
Sůl
Lilek 1 ks
Petržel hladkolistá 1 hrs.
Olej olivový 4 plž
Máta 1 hrs.
Citronová šťáva 1 plž
Rajče 3 ks
Halloumi 200 g
Česnek 1 strouž.
Sůl
Lilek 1 ks
Petržel hladkolistá 1 hrs.
Olej olivový 4 plž
Máta 1 hrs.
Citronová šťáva 1 plž
Rajče 3 ks
Halloumi 200 g
Česnek 1 strouž.
Příprava
1
Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
2
Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.
1
Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
2
Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!