1
Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.
2
Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.
3
Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
4
Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
5
Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.
6
Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).
7
Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.
8
Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.
9
Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.
10
Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.
11
Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.
12
Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.
1
Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.
2
Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.
3
Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
4
Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
5
Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.
6
Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).
7
Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.
8
Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.
9
Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.
10
Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.
11
Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.
12
Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.