Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČarodějnické prstíky
Albert logoAlbert logo
  • Čarodějnické prstíky

Čarodějnické prstíky

Čarodějnické prstíky
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Máslo 150 g
  • Cukr moučkový 85 g
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hladká 260 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mandlové aroma 1 člž
  • Sůl
  • Džem jahodový 150 g
  • Mandle plátky 50 g
  • Máslo 150 g
  • Cukr moučkový 85 g
  • Vejce 1 ks
  • Mouka hladká 260 g
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Mandlové aroma 1 člž
  • Sůl
  • Džem jahodový 150 g
  • Mandle plátky 50 g

Příprava

1
V míse utřete 150 g másla s 85 g moučkového cukru. Poté zapracujte vejce, 260 g hladké mouky, vanilkový cukr, lžičku mandlového aroma a špetku soli. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu odpočinout v lednici.
2
Přendejte na pracovní plochu a nejprve vyválejte válečky o síle prstu. Poté je překrájejte na délku prstu a dotvarujte je. Pomocí párátka vyznačte v každém prstu 4 zářezy jako „klouby“. Na konci každého prstu těsto stlačte například rukojetí lžičky, abyste vytvořili „nehtová lůžka“.
3
Rozložte prsty na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Nechte vychladnout.
4
Mezitím v rendlíku zahřejte 150 g džemu. Plátek mandle vždy ponořte částečně do rozehřátého džemu a pak položte do připraveného nehtového lůžka. Strašidelná dobrota je hotová.
1
V míse utřete 150 g másla s 85 g moučkového cukru. Poté zapracujte vejce, 260 g hladké mouky, vanilkový cukr, lžičku mandlového aroma a špetku soli. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu odpočinout v lednici.
2
Přendejte na pracovní plochu a nejprve vyválejte válečky o síle prstu. Poté je překrájejte na délku prstu a dotvarujte je. Pomocí párátka vyznačte v každém prstu 4 zářezy jako „klouby“. Na konci každého prstu těsto stlačte například rukojetí lžičky, abyste vytvořili „nehtová lůžka“.
3
Rozložte prsty na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Nechte vychladnout.
4
Mezitím v rendlíku zahřejte 150 g džemu. Plátek mandle vždy ponořte částečně do rozehřátého džemu a pak položte do připraveného nehtového lůžka. Strašidelná dobrota je hotová.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.