1
V míse utřete 150 g másla s 85 g moučkového cukru. Poté zapracujte vejce, 260 g hladké mouky, vanilkový cukr, lžičku mandlového aroma a špetku soli. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu odpočinout v lednici.
2
Přendejte na pracovní plochu a nejprve vyválejte válečky o síle prstu. Poté je překrájejte na délku prstu a dotvarujte je. Pomocí párátka vyznačte v každém prstu 4 zářezy jako „klouby“. Na konci každého prstu těsto stlačte například rukojetí lžičky, abyste vytvořili „nehtová lůžka“.
3
Rozložte prsty na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Nechte vychladnout.
4
Mezitím v rendlíku zahřejte 150 g džemu. Plátek mandle vždy ponořte částečně do rozehřátého džemu a pak položte do připraveného nehtového lůžka. Strašidelná dobrota je hotová.
1
V míse utřete 150 g másla s 85 g moučkového cukru. Poté zapracujte vejce, 260 g hladké mouky, vanilkový cukr, lžičku mandlového aroma a špetku soli. Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte 1 hodinu odpočinout v lednici.
2
Přendejte na pracovní plochu a nejprve vyválejte válečky o síle prstu. Poté je překrájejte na délku prstu a dotvarujte je. Pomocí párátka vyznačte v každém prstu 4 zářezy jako „klouby“. Na konci každého prstu těsto stlačte například rukojetí lžičky, abyste vytvořili „nehtová lůžka“.
3
Rozložte prsty na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Nechte vychladnout.
4
Mezitím v rendlíku zahřejte 150 g džemu. Plátek mandle vždy ponořte částečně do rozehřátého džemu a pak položte do připraveného nehtového lůžka. Strašidelná dobrota je hotová.