1
Jablka omyjte a zbavte stopky. Nasbírejte větvičky, ustřihněte pečicí papír o rozměru 20 × 20 cm, rozdělte ho na 4 díly, obalte v něm jeden konec větviček a zapíchněte je na místo stopek.
2
Do hrnce vsypte cukr, vlijte vodu a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Směs přiveďte k varu bez míchání. Mezitím připravte plech s pečicím papírem na odkládání jablek.
3
Ztlumte plamen a použijte cukrářský teploměr. Teplota směsi by měla být 150 °C. Hrnec sundejte z plotny a opatrně po jednom jablka ponořte do karamelu tak, aby se postupně celá obalila polevou. Přendejte na pečicí papír a nechte ztuhnout.
1
Jablka omyjte a zbavte stopky. Nasbírejte větvičky, ustřihněte pečicí papír o rozměru 20 × 20 cm, rozdělte ho na 4 díly, obalte v něm jeden konec větviček a zapíchněte je na místo stopek.
2
Do hrnce vsypte cukr, vlijte vodu a přidejte 1 lžíci citronové šťávy. Směs přiveďte k varu bez míchání. Mezitím připravte plech s pečicím papírem na odkládání jablek.
3
Ztlumte plamen a použijte cukrářský teploměr. Teplota směsi by měla být 150 °C. Hrnec sundejte z plotny a opatrně po jednom jablka ponořte do karamelu tak, aby se postupně celá obalila polevou. Přendejte na pečicí papír a nechte ztuhnout.