1
Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
2
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
3
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.
1
Lilky nakrájejte na větší kostky, dejte do cedníku, důkladně osolte a nechte asi deset minut vypotit. Poté papírovou utěrkou důkladně odsajte vodu z lilků.
2
Ve větší pánvi rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje a lilky zprudka opečte ze všech stran, aby chytily barvu. Během pěti minut by měly být zlatohnědé a dužina by měla měknout. Pokud lilky nasákly všechen olej, trochu ho přilijte. Přidejte na klínky pokrájenou cibuli, počkejte, až zesklovatí, dejte do pánve nasekaný česnek a vše pár minut restujte.
3
Přilijte ocet, nechte ho krátce odpařit, poté do směsi přimíchejte kapary, olivy, rajčata a ještě tak pět minut restujte. Lilky by měly být dokonale měkké, ale neměly by se rozpadat. Caponatu dochuťte čerstvě mletým pepřem, podle potřeby dosolte a zasypte nasekanou hladkolistou petrželkou.