1
Připravte rajčatovou omáčku. Očistěnou cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v rendlíku na 1 lžíci olivového oleje. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte. Přilijte víno a rajčatové pyré. Vše spolu provařte 20 minut. Omáčku dejte stranou, přidejte lžičku cukru a promixujte tyčovým mixérem.
2
Špenát propláchněte a dejte na rozehřátou pánev zavadnout. Pak odstraňte přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Špenát poté přeložte do mísy, přidejte ricottu, vejce, tymián, kůru z dobře omytého citronu a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3
Ve vroucí osolené vodě povařte lasagne 5 minut. Opatrně je vyndejte a po jednom plátku vyskládejte na plech potřený olejem. Každý plátek ještě seshora potřete olejem, aby se před plněním neslepily.
4
Plátky pak postupně odebírejte z plechu, uprostřed je naplňte ricottovou směsí a zarolujte.
5
Připravte si zapékací misku. Dovnitř vlijte rajčatovou omáčku. Rolky s ricottou nakrájejte na čtvrtiny.
6
Připravené rolky postavte do rajčatové omáčky tak, aby mezi nimi bylo co nejméně prostoru.
7
Po naplnění misky je posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Těstoviny zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.
1
Připravte rajčatovou omáčku. Očistěnou cibuli nakrájenou na kostičky orestujte v rendlíku na 1 lžíci olivového oleje. Přidejte prolisované stroužky česneku a restujte. Přilijte víno a rajčatové pyré. Vše spolu provařte 20 minut. Omáčku dejte stranou, přidejte lžičku cukru a promixujte tyčovým mixérem.
2
Špenát propláchněte a dejte na rozehřátou pánev zavadnout. Pak odstraňte přebytečnou vodu a nechte vychladnout. Špenát poté přeložte do mísy, přidejte ricottu, vejce, tymián, kůru z dobře omytého citronu a 60 g nastrouhaného parmazánu.
3
Ve vroucí osolené vodě povařte lasagne 5 minut. Opatrně je vyndejte a po jednom plátku vyskládejte na plech potřený olejem. Každý plátek ještě seshora potřete olejem, aby se před plněním neslepily.
4
Plátky pak postupně odebírejte z plechu, uprostřed je naplňte ricottovou směsí a zarolujte.
5
Připravte si zapékací misku. Dovnitř vlijte rajčatovou omáčku. Rolky s ricottou nakrájejte na čtvrtiny.
6
Připravené rolky postavte do rajčatové omáčky tak, aby mezi nimi bylo co nejméně prostoru.
7
Po naplnění misky je posypte zbytkem nastrouhaného parmazánu. Těstoviny zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 15 minut.