1
Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?
2
Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.
3
Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.
4
Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.
5
Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.
6
Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu.
7
Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.
8
Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.
9
Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem, případně podle chuti osolte a opepřete.
10
Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.
1
Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?
2
Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.
3
Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.
4
Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.
5
Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.
6
Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a citronovou šťávu.
7
Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.
8
Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.
9
Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem, případně podle chuti osolte a opepřete.
10
Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.