Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyCaesar salát s javorovým sirupem
Albert logoAlbert logo
  • Caesar salát s javorovým sirupem

Caesar salát s javorovým sirupem

Caesar salát s javorovým sirupem
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Americká
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Slanina plátková 8 plát.
  • Javorový sirup 50 ml
  • Bageta 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Salát římský 1 ks
  • Vejce 5 ks
  • Ančovičky filety 2 ks
  • Parmazán 20 g
  • Worcesterová omáčka 1/2 člž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Olej olivový 180 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Slanina plátková 8 plát.
  • Javorový sirup 50 ml
  • Bageta 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Salát římský 1 ks
  • Vejce 5 ks
  • Ančovičky filety 2 ks
  • Parmazán 20 g
  • Worcesterová omáčka 1/2 člž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Olej olivový 180 ml
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?
2
Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.
3
Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.
4
Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.
5
Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.
6
Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.
7
Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.
8
Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.
9
Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem, případně podle chuti osolte a opepřete.
10
Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.
1
Kolem salátu caesar se točí mnoho mýtů. Jak by měl správně vypadat recept?
2
Nejdřív si předehřejte troubu na 160 °C.
3
Plech vyložte pečicím papírem a na něj položte plátky slaniny a každý natřete javorovým sirupem.
4
Pečte je 15 minut dozlatova, nechte vystydnout, a pak je rozdrobte do misky.
5
Nakrájejte bagetu na tenké plátky a nechte je v troubě zapéct dokřupava. Ještě teplé je potřete stroužkem česneku.
6
Do mixéru rozklepněte syrové vejce, přidejte ančovičky, worcesterskou omáčku, hořčici a ci­tronovou šťávu.
7
Pusťte mixér a za chvíli začněte pomalu přilévat olej. Dresink bude pěkně hladký.
8
Římský salát omyjte, osušte a natrhejte do mísy.
9
Přidejte slaninu a promíchejte s dresinkem, případně podle chuti osolte a opepřete.
10
Nakonec salát ozdobte rozpůleným vejcem, opečenými bagetami a posypte parmazánem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.