Buřtguláš je klasické české jídlo, které si zamilujete pro jeho jednoduchost a skvělou chuť. Tento recept kombinuje šťavnaté špekáčky, brambory a voňavé koření, které dohromady tvoří dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento rychlý a chutný pokrm, který potěší celou rodinu a zahřeje vás v chladných dnech.
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Brambory 1 kg
Špekáčky 4 ks
Cibule 1 ks
Sádlo 2 plž
Česnek 3 strouž.
Paprika mletá sladká 1 plž
Kmín mletý 1 člž
Majoránka sušená 2 plž
Sůl
Petrželka čerstvá 1 hrs.
Brambory 1 kg
Špekáčky 4 ks
Cibule 1 ks
Sádlo 2 plž
Česnek 3 strouž.
Paprika mletá sladká 1 plž
Kmín mletý 1 člž
Majoránka sušená 2 plž
Sůl
Petrželka čerstvá 1 hrs.
Příprava
1
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, uzeninu nakrájejte na kostičky nebo na kolečka.
2
V hrnci na sádle nechte zesklovatět cibuli. Přisypte uzeninu a trochu ji opečte, pak přidejte česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu míchejte. Zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená.
3
Za občasného míchání vařte 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidejte majoránku a případně dosolte. Podávejte posypané čerstvou petrželkou.
1
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky, uzeninu nakrájejte na kostičky nebo na kolečka.
2
V hrnci na sádle nechte zesklovatět cibuli. Přisypte uzeninu a trochu ji opečte, pak přidejte česnek, mletou papriku a kmín podle chuti a necelou minutu míchejte. Zalijte vodou tak, aby byla směs ponořená.
3
Za občasného míchání vařte 15–20 minut, až budou brambory měkké a omáčka zhoustne. Nakonec přidejte majoránku a případně dosolte. Podávejte posypané čerstvou petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!