Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBurgery s grilovanými žampiony a bylinkovou mayo
Albert logoAlbert logo
  • Burgery s grilovanými žampiony a bylinkovou mayo

Burgery s grilovanými žampiony a bylinkovou mayo

Burgery s grilovanými žampiony a bylinkovou mayo
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Americká
Grilování
Léto
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Majonéza 240 ml
  • Citron 1 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Máslo 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Žampiony hnědé 250 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Hovězí burger 4 ks
  • Ementál plátky 4 plát.
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 1 hrs.
  • Majonéza 240 ml
  • Citron 1 ks
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Máslo 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Žampiony hnědé 250 g
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Hovězí burger 4 ks
  • Ementál plátky 4 plát.
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Rukola 1 hrs.

Příprava

1
Připravte si bylinkovou majonézu tak, že smícháte 240 ml klasické majonézy s lžící citronové šťávy, hrstí omyté a nasekané bazalky a petrželky. Můžete dochutit solí a pepřem a dejte do lednice.
2
Rozpalte gril a do litinové pánve přidejte lžíci olivového oleje, kousek másla a 2 oloupené a na plátky pokrájené stroužky česneku, které minutu opečte. Pak přidejte do pánve 250 g očištěných a na plátky nakrájených žampionů a hrst lístků tymiánu, osolte a opepřete. Vše opékejte na pánvi na grilu, dokud nejsou houby opečené, asi 10 minut.
3
Burgery položte na gril a grilujte 4 minuty, pak otočte a grilujte ještě 3 až 4 minuty z druhé strany. Na poslední minutu položte na každý burger plátek ementálu.
4
Jde se do finále. Rozpulte housky, chviličku je prohřejte řeznou stranou na grilu a pak na obě poloviny naneste lžíci bylinkové majonézy. Na spodní část housky přidejte burger, na něj 2 až 3 lžíce tymiánových žampionů, lístky rukoly a přiklopte druhou stranou natřené housky. Burgery s žampiony chutnají božsky!
1
Připravte si bylinkovou majonézu tak, že smícháte 240 ml klasické majonézy s lžící citronové šťávy, hrstí omyté a nasekané bazalky a petrželky. Můžete dochutit solí a pepřem a dejte do lednice.
2
Rozpalte gril a do litinové pánve přidejte lžíci olivového oleje, kousek másla a 2 oloupené a na plátky pokrájené stroužky česneku, které minutu opečte. Pak přidejte do pánve 250 g očištěných a na plátky nakrájených žampionů a hrst lístků tymiánu, osolte a opepřete. Vše opékejte na pánvi na grilu, dokud nejsou houby opečené, asi 10 minut.
3
Burgery položte na gril a grilujte 4 minuty, pak otočte a grilujte ještě 3 až 4 minuty z druhé strany. Na poslední minutu položte na každý burger plátek ementálu.
4
Jde se do finále. Rozpulte housky, chviličku je prohřejte řeznou stranou na grilu a pak na obě poloviny naneste lžíci bylinkové majonézy. Na spodní část housky přidejte burger, na něj 2 až 3 lžíce tymiánových žampionů, lístky rukoly a přiklopte druhou stranou natřené housky. Burgery s žampiony chutnají božsky!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 41 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.