1
Připravte si bylinkovou majonézu tak, že smícháte 240 ml klasické majonézy s lžící citronové šťávy, hrstí omyté a nasekané bazalky a petrželky. Můžete dochutit solí a pepřem a dejte do lednice.
2
Rozpalte gril a do litinové pánve přidejte lžíci olivového oleje, kousek másla a 2 oloupené a na plátky pokrájené stroužky česneku, které minutu opečte. Pak přidejte do pánve 250 g očištěných a na plátky nakrájených žampionů a hrst lístků tymiánu, osolte a opepřete. Vše opékejte na pánvi na grilu, dokud nejsou houby opečené, asi 10 minut.
3
Burgery položte na gril a grilujte 4 minuty, pak otočte a grilujte ještě 3 až 4 minuty z druhé strany. Na poslední minutu položte na každý burger plátek ementálu.
4
Jde se do finále. Rozpulte housky, chviličku je prohřejte řeznou stranou na grilu a pak na obě poloviny naneste lžíci bylinkové majonézy. Na spodní část housky přidejte burger, na něj 2 až 3 lžíce tymiánových žampionů, lístky rukoly a přiklopte druhou stranou natřené housky. Burgery s žampiony chutnají božsky!
1
Připravte si bylinkovou majonézu tak, že smícháte 240 ml klasické majonézy s lžící citronové šťávy, hrstí omyté a nasekané bazalky a petrželky. Můžete dochutit solí a pepřem a dejte do lednice.
2
Rozpalte gril a do litinové pánve přidejte lžíci olivového oleje, kousek másla a 2 oloupené a na plátky pokrájené stroužky česneku, které minutu opečte. Pak přidejte do pánve 250 g očištěných a na plátky nakrájených žampionů a hrst lístků tymiánu, osolte a opepřete. Vše opékejte na pánvi na grilu, dokud nejsou houby opečené, asi 10 minut.
3
Burgery položte na gril a grilujte 4 minuty, pak otočte a grilujte ještě 3 až 4 minuty z druhé strany. Na poslední minutu položte na každý burger plátek ementálu.
4
Jde se do finále. Rozpulte housky, chviličku je prohřejte řeznou stranou na grilu a pak na obě poloviny naneste lžíci bylinkové majonézy. Na spodní část housky přidejte burger, na něj 2 až 3 lžíce tymiánových žampionů, lístky rukoly a přiklopte druhou stranou natřené housky. Burgery s žampiony chutnají božsky!