1
Nejdříve připravte kvásek. Smíchejte ⅓ mléka o pokojové teplotě s jednou lžící cukru a hladké pšeničné mouky. Lehce promíchejte a a přidejte na menší kousky nadrobené droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě. Bude to trvat cca 10-15 minut.
2
Do mísy vsypte obě mouky, zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte a přidejte na jemno nastrouhané brambory, vejce, máslo o pokojové teplotě, zbylé mléko a kvásek. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.
3
Vykynuté těsto přemístěte na pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujte kulaté housky.
4
Housky přemístěte na plech vyloženým pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
5
Troubu rozpalte na 180°C.
6
Každou housku pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte buď sezamem nebo mořskou solí a tymiánem. Pečte 15 minut do zezlátnutí a pak nechte vychladnout na mřížce.
1
Nejdříve připravte kvásek. Smíchejte ⅓ mléka o pokojové teplotě s jednou lžící cukru a hladké pšeničné mouky. Lehce promíchejte a a přidejte na menší kousky nadrobené droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě. Bude to trvat cca 10-15 minut.
2
Do mísy vsypte obě mouky, zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte a přidejte na jemno nastrouhané brambory, vejce, máslo o pokojové teplotě, zbylé mléko a kvásek. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.
3
Vykynuté těsto přemístěte na pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujte kulaté housky.
4
Housky přemístěte na plech vyloženým pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
5
Troubu rozpalte na 180°C.
6
Každou housku pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte buď sezamem nebo mořskou solí a tymiánem. Pečte 15 minut do zezlátnutí a pak nechte vychladnout na mřížce.