1
Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch.
2
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
3
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
4
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
5
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
6
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.
1
Předehřejte troubu na 200 °C horkovzduch.
2
Čočku propláchněte a uvařte doměkka dle návodu.
3
Cibuli nakrájejte najemno a mrkve rozmixujte v robotu dohladka nebo je odšťavněte a použijte dřeň.
4
V pánvi rozpalte olej, orestujte cibulku s mrkví a dejte stranou.
5
Všechny ostatní ingredience na burger, kromě poloviny vloček a bylinek, rozmixujte na kompaktní hmotu. Směs přendejte do mísy, přidejte zbylé vločky, bylinky a promíchejte, aby se vše pěkně spojilo. Připravte si plech vyložený pečicím papírem, dlaní vytvarujte burgery zhruba o velikosti housek a vyskládejte je na plech. Pečte 25 minut.
6
Před podáváním opečte vnitřky housek nasucho na pánvi, pomažte je majonézou, vložte burger, zasypte zelím, přidejte koriandrové lístky a přiklopte vrchní částí housky.