Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBulgur s kuřecím masem a červenou čočkou
Albert logoAlbert logo
  • Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Zázvor 4 cm
  • Sojová omáčka 50 ml
  • Med 2 plž
  • Olej sezamový 30 ml
  • Limetka 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky s kostí 800 g
  • Bulgur 250 g
  • Čočka červená 250 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Olej olivový 10 ml
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Rajčata krájená v plechovce 380 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Zázvor mletý 3/4 člž
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Sůl
  • Zázvor 4 cm
  • Sojová omáčka 50 ml
  • Med 2 plž
  • Olej sezamový 30 ml
  • Limetka 1 ks
  • Kuřecí prsní řízky s kostí 800 g
  • Bulgur 250 g
  • Čočka červená 250 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Olej olivový 10 ml
  • Řapíkatý celer 3 řap.
  • Rajčata krájená v plechovce 380 ml
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Zázvor mletý 3/4 člž
  • Kmín celý 1/2 člž

Příprava

1
Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
2
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
3
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
4
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.
1
Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
2
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
3
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
4
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.