Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBůček na pivu
Albert logoAlbert logo
  • Bůček na pivu

Bůček na pivu

Bůček na pivu
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Vepřový bůček s kostí 1 kg
  • Sůl
  • Česnek 8 strouž.
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Med 4 plž
  • Černé pivo 250 ml
  • Cibule 2 ks
  • Vepřový bůček s kostí 1 kg
  • Sůl
  • Česnek 8 strouž.
  • Pepř
  • Paprika mletá sladká 1 plž
  • Kmín mletý 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Med 4 plž
  • Černé pivo 250 ml
  • Cibule 2 ks

Příprava

1
Kůži na bůčku nařežte do mřížky, ale neprořízněte. Sůl, pepř, česnek a všechno koření důkladně vetřete do masa. Bůček zabalte do sáčku a přes noc nechte odpočinout v lednici, chutě se tak krásně spojí. Troubu předehřejte na 160°C. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáče a pečte 2 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přidejte cibuli, přelijte maso výpekem a pečte dalších 1,5 hodiny.
2
V kastrolu povařte cca 5 minut pivo s medem, dokud se nevytvoří sirup. Tím maso přelijte, teplotu zvyšte na 200°C a pečte dalších 30 minut za častého přelévání. Pokud se bůček připéká, můžete ho podlít vodou. Maso by mělo být zlaté a lesklé. Poté maso vyndejte a před podáváním nechte odpočinout.
3
Z výpeku a cibule připravte na mírném ohni omáčku. Přilijte 100 ml vody a míchejte, dokud se vše nespojí a nerozpustí.
1
Kůži na bůčku nařežte do mřížky, ale neprořízněte. Sůl, pepř, česnek a všechno koření důkladně vetřete do masa. Bůček zabalte do sáčku a přes noc nechte odpočinout v lednici, chutě se tak krásně spojí. Troubu předehřejte na 160°C. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáče a pečte 2 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přidejte cibuli, přelijte maso výpekem a pečte dalších 1,5 hodiny.
2
V kastrolu povařte cca 5 minut pivo s medem, dokud se nevytvoří sirup. Tím maso přelijte, teplotu zvyšte na 200°C a pečte dalších 30 minut za častého přelévání. Pokud se bůček připéká, můžete ho podlít vodou. Maso by mělo být zlaté a lesklé. Poté maso vyndejte a před podáváním nechte odpočinout.
3
Z výpeku a cibule připravte na mírném ohni omáčku. Přilijte 100 ml vody a míchejte, dokud se vše nespojí a nerozpustí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.