Pokud hledáte jednoduchý a chutný dezert, který je plný šťavnatých třešní, vyzkoušejte náš snadný recept na bublaninu plnou třešní. Tento recept je ideální pro letní sezónu, kdy jsou třešně v plné zralosti. Bublanina je lehká, nadýchaná a plná ovocné chuti, která potěší každého milovníka sladkého.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení
12 porcí
Máslo 125 g
Cukr krupicový 180 g
Vejce 3 ks
Mléko 100 ml
Kypřící prášek 1/2 ks
Mouka polohrubá 250 g
Jogurt bílý 80 ml
Třešně 300 g
Cukr moučkový 3 plž
Mouka hrubá 1 plž
Máslo 125 g
Cukr krupicový 180 g
Vejce 3 ks
Mléko 100 ml
Kypřící prášek 1/2 ks
Mouka polohrubá 250 g
Jogurt bílý 80 ml
Třešně 300 g
Cukr moučkový 3 plž
Mouka hrubá 1 plž
Příprava
1
120 g změklého másla vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny a do směsi po jednom zapracujte vejce.
2
Mouku promíchejte s kypřicím práškem. Střídavě s mlékem a jogurtem zapracujte do směsi.
3
Vypeckované třešně posypte 1 lžící moučkového cukru a přidejte do těsta.
4
Kulatou formu o průměru 35 cm vymažte zbylým máslem a vysypte moukou. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
5
Pečte 45–50 minut. Po vychladnutí pocukrujte.
1
120 g změklého másla vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny a do směsi po jednom zapracujte vejce.
2
Mouku promíchejte s kypřicím práškem. Střídavě s mlékem a jogurtem zapracujte do směsi.
3
Vypeckované třešně posypte 1 lžící moučkového cukru a přidejte do těsta.
4
Kulatou formu o průměru 35 cm vymažte zbylým máslem a vysypte moukou. Těsto přelijte do formy a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C.
5
Pečte 45–50 minut. Po vychladnutí pocukrujte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP
Pro zdravější variantu namíchejte polohrubou mouku napůl se špaldovou.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!