Bryndzové halušky u nás znají skoro všichni, ale bryndzové pirohy tolik známé nejsou. A přitom je to taková lahoda. Jsou doslova ztělesněním rčení, že v jednoduchosti se skrývá krása. V tomto případě ve snadném receptu skvělá chuť.
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Mouka hladká 500 g
Sůl
Bryndza 250 g
Olej slunečnicový 1 plž
Brambory typu C 2 ks
Pepř
Kopr 1 hrs.
Slanina vcelku 150 g
Zakysaná smetana 250 g
Cibule 2 ks
Mouka hladká 500 g
Sůl
Bryndza 250 g
Olej slunečnicový 1 plž
Brambory typu C 2 ks
Pepř
Kopr 1 hrs.
Slanina vcelku 150 g
Zakysaná smetana 250 g
Cibule 2 ks
Příprava
1
Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
2
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.
1
Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
2
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!