Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBrambory zapečené se sýrem a s tymiánem
Albert logoAlbert logo
  • Brambory zapečené se sýrem a s tymiánem

Brambory zapečené se sýrem a s tymiánem

Pokud preferujete bylinky, vyzkoušejte tento recept na zapečené brambory se sýrem a s tymiánem a nechte se chutí i vůní přenést na jih Francie. kterou je tento recept inspirován.
Brambory zapečené se sýrem a s tymiánem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 1/2 plž
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory typu A 6 ks
  • Sůl
  • Sýr Port Salut 200 g
  • Tymián čerstvý
  • Bageta
  • Smetana ke šlehání 40% 125 ml
  • Pepř
  • Olej olivový 1/2 plž
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Slanina vcelku 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Brambory typu A 6 ks
  • Sůl
  • Sýr Port Salut 200 g
  • Tymián čerstvý
  • Bageta
  • Smetana ke šlehání 40% 125 ml
  • Pepř

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí, trvá to 5–10 minut.
3
Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut.
4
Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně.
5
Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut, sýr by měl bublat a brambory změknout.
6
Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.
1
Předehřejte troubu na 180 °C.
2
V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí, trvá to 5–10 minut.
3
Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut.
4
Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně.
5
Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut, sýr by měl bublat a brambory změknout.
6
Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • TIP na variace zapečených brambor
    Máme pro vás několik skvělých tipů na recepty na oblíbené zapečené brambory. Nejoblíbenějším receptem je recept na francouzské brambory, které jsou klasickým českým receptem. Nebo na chutě bohatý recept na zapečené brambory. Pro milovníky sýrových pokrmů je tu brambory zapečené s cibulí a čedarem, které kombinují jemnost sýra s křupavostí cibule. A pro ty, kteří hledají něco speciálního, jsou tu plněné pečené brambory, které vás překvapí svou bohatou chutí a plností. Tyto tipy na recepty určitě vyzkoušejte a sami uvidíte, jak bude vašim strávníkům chutnat.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.