Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBrambory zapečené s třemi druhy sýru
Albert logoAlbert logo
  • Brambory zapečené s třemi druhy sýru

Brambory zapečené s třemi druhy sýru

Brambory zapečené s třemi druhy sýru
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Předkrm

Ingredience

Složení
2 porce
  • Máslo 25 g
  • Brambory 4 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Cibule 1 ks
  • Smetana ke šlehání 40% 2 plž
  • Hermelín 70 g
  • Petržel hladkolistá
  • Sýr Gruyère 70 g
  • Cheddar bloček 70 g
  • Máslo 25 g
  • Brambory 4 ks
  • Olej olivový 2 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Cibule 1 ks
  • Smetana ke šlehání 40% 2 plž
  • Hermelín 70 g
  • Petržel hladkolistá
  • Sýr Gruyère 70 g
  • Cheddar bloček 70 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Bram­bory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovi­nou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké.
2
Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte.
3
Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smeta­nou. Osolte a opepřete podle chuti.
4
Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petržel­ky. Směsí naplňte vydlabané bramboro­vé půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Bram­bory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovi­nou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké.
2
Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte.
3
Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smeta­nou. Osolte a opepřete podle chuti.
4
Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petržel­ky. Směsí naplňte vydlabané bramboro­vé půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.