1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovinou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké.
2
Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte.
3
Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.
4
Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petrželky. Směsí naplňte vydlabané bramborové půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory omyjte pod tekoucí vodou a ze všech stran je propíchejte vidličkou, dejte na pečicí plech, potřete polovinou oleje, osolte a opepřete a pečte hodinu a čtvrt. Slupka by měla být křupavá a brambory uvnitř měkké.
2
Mezitím rozehřejte druhou polovinu oleje a polovinu másla v pánvi, přidejte cibuli a pomalu ji opékejte dozlatova 15–20 minut. Poté ji vyjměte z pánve, naopak do ní dejte slaninu a nechte ji vyškvařit. Vyndejte z pánve a odložte.
3
Upečené (a ještě teplé brambory) podélně rozkrojte, z každé půlky opatrně vydlabejte vnitřek, přendejte ho do mísy a důkladně promíchejte se zbývajícím změklým máslem a smetanou. Osolte a opepřete podle chuti.
4
Pak ke směsi vmíchejte cibuli, slaninu a tři čtvrtiny směsi sýrů a polovinu petrželky. Směsí naplňte vydlabané bramborové půlky, posypte zbylým sýrem a dejte na 10–15 minut zapéct. Podávejte ozdobené zbylou petrželkou.