Milujete sýr? Pak právě pro vás máme nejlepší recept na brambory zapečené s cibulí a čedarem.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Brambory 1 kg
Cibule 500 g
Pepř
Cheddar strouhaný 200 g
Sůl
Petržel 1 ks
Máslo 75 g
Brambory 1 kg
Cibule 500 g
Pepř
Cheddar strouhaný 200 g
Sůl
Petržel 1 ks
Máslo 75 g
Příprava
1
Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 180°C.
3
Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte.
4
Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem.
5
Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
1
Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou.
2
Troubu předehřejte na 180°C.
3
Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte.
4
Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem.
5
Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP
K bramborám servírujte salát z rukoly a polníčku, případně volské oko.
Více zapečených bramborových receptů
Vyzkoušejte ii jé varianty na zapečené bramborové recepty, třeba francouzské brambory, které jsou klasickým pokrmem plným chutí. Určitě vás nadchnou i rychlé a jednoduché zapečené brambory. Pokud preferujete bylinky, zkuste brambory zapečené se sýrem a s tymiánem. A pro ty, kteří hledají něco speciálního, jsou tu plněné pečené brambory, které vás překvapí svou bohatou chutí a plností. Tyto recepty jsou plné inspirace a rozmanitosti.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!