1
Předem si namočte 80 g nahrubo nasekaných sušených meruněk a 50 g rozinek do 100 ml brandy.
2
Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Ještě horké je oloupejte a nakrájejte na kostky. Poté rozložte na dno skleněné mísy.
3
Na zálivku si nejprve připravte vývar z 300 ml vařící vody a ½ kostky zeleninového bujónu podle návodu na obalu. Do vývaru vmíchejte 3 lžíce bílého vinného octa, 100 ml olivového oleje, oloupanou, najemno nasekanou cibuli a špetku pepře. Směsí přelijte brambory v míse. Posypte nasekanými jehličkami rozmarýnu.
4
V další vrstvě přidejte scezené rozinky a meruňky, poté 200 g rukoly a nakonec posypte 80 g nahrubo nasekaných mandlí. Před podáváním promíchejte.
1
Předem si namočte 80 g nahrubo nasekaných sušených meruněk a 50 g rozinek do 100 ml brandy.
2
Uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě 20 minut doměkka. Ještě horké je oloupejte a nakrájejte na kostky. Poté rozložte na dno skleněné mísy.
3
Na zálivku si nejprve připravte vývar z 300 ml vařící vody a ½ kostky zeleninového bujónu podle návodu na obalu. Do vývaru vmíchejte 3 lžíce bílého vinného octa, 100 ml olivového oleje, oloupanou, najemno nasekanou cibuli a špetku pepře. Směsí přelijte brambory v míse. Posypte nasekanými jehličkami rozmarýnu.
4
V další vrstvě přidejte scezené rozinky a meruňky, poté 200 g rukoly a nakonec posypte 80 g nahrubo nasekaných mandlí. Před podáváním promíchejte.