1
Troubu předehřejte na 200 °C. Omyté, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vyndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby česnek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink rozmixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vejce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.