Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramboroví sněhuláci a vepřový kapřík
Albert logoAlbert logo
  • Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík

Bramboroví sněhuláci a vepřový kapřík
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřové řízky z kýty 4 ks
  • Brambory 500 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Parmazán 100 g
  • Sůl 1 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 100 g
  • Mouka polohrubá 60 g
  • Olej slunečnicový
  • Pepř
  • Máslo 2 plž
  • Vepřové řízky z kýty 4 ks
  • Brambory 500 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Parmazán 100 g
  • Sůl 1 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka 100 g
  • Mouka polohrubá 60 g
  • Olej slunečnicový
  • Pepř
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
2
Troubu předehřejte na 170 °C.
3
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut.
4
Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 10 minut dozlatova.
5
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance.
6
Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
7
Podávejte společně řízky s bramborovými sněhuláky.
1
Smetanu krátce svařte s oloupanými a překrojenými stroužky česneku. Odstavte stranou a nechte vychladnout, česneky vyhoďte. Do smetany nasypte parmazán a ochuťte trochou soli a pepře.
2
Troubu předehřejte na 170 °C.
3
Zapékací misku vymažte máslem. Bramborové sněhuláky klaďte na dno do vrstvy. Poté pokapejte smetanou s parmazánem a pokračujte v dalších vrstvách. Pár sněhuláků si nechte na ozdobu. Zalijte zbývající smetanou. Poklaďte kousky másla, posypte hrubou solí a zakryjte misku alobalem a pečte 25 minut.
4
Potom odstraňte alobal, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte 10 minut dozlatova.
5
Vepřové řízky naklepejte a posolte. Potom obalte v trojobalu – jako první přijde vrstva mouky, poté namočte ve vajíčku a nakonec obalte ve strouhance.
6
Filety osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
7
Podávejte společně řízky s bramborovými sněhuláky.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.