1
Oloupané brambory typu C uvařte v osolené vodě.
2
Slijte a dobře rozmačkejte se 40 g másla. Přilévejte ohřátou smetanu, vmíchejte muškátový oříšek, pepř a nastrouhané pecorino. Dosolte a vmíchejte nasekanou pažitku.
3
Oloupané brambory typu A nakrájejte na mandolíně na 2 mm silné podélné plátky. Na výrobu rolek použijte největší plátky. Cukrářské trubičky potřete ze všech stran olejem.
4
Konec delší strany bramborového plátku uchopte mezi prsty a omotejte kolem trubičky. Přehybem dolů položte na plech vyložený pečicím papírem.
5
Potřete zbylým rozpuštěným máslem a osolte. Pečte na 180 °C gril 8–10 minut. Po mírném vychladnutí je opatrně sejměte z násadky.
6
Zcela vychladlý bramborový krém vložte do cukrářského sáčku a naplňte jím trubičky.
1
Oloupané brambory typu C uvařte v osolené vodě.
2
Slijte a dobře rozmačkejte se 40 g másla. Přilévejte ohřátou smetanu, vmíchejte muškátový oříšek, pepř a nastrouhané pecorino. Dosolte a vmíchejte nasekanou pažitku.
3
Oloupané brambory typu A nakrájejte na mandolíně na 2 mm silné podélné plátky. Na výrobu rolek použijte největší plátky. Cukrářské trubičky potřete ze všech stran olejem.
4
Konec delší strany bramborového plátku uchopte mezi prsty a omotejte kolem trubičky. Přehybem dolů položte na plech vyložený pečicím papírem.
5
Potřete zbylým rozpuštěným máslem a osolte. Pečte na 180 °C gril 8–10 minut. Po mírném vychladnutí je opatrně sejměte z násadky.
6
Zcela vychladlý bramborový krém vložte do cukrářského sáčku a naplňte jím trubičky.