1
Nejprve připravte kompot. Do hlubší pánve nebo do širšího kastrolu nalijte brusinkový džus, přisypte cukr a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, až se cukr úplně rozpustí. Do pánve přidejte skořici, zesilte oheň, přiveďte džus k varu a nechte vařit tak dlouho, až začne houstnout. Stáhněte plamen na minimum, do pánve přidejte švestky a vařte za občasného míchání asi 10 minut. Pak pánev stáhněte z plotny, přiklopte a udržujte v teple.
2
Mezitím uvařte brambory ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupejte. Pak je nastrouhejte nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vejce, osolte a postupně přisypávejte mouku a míchejte, až vznikne středně tuhé těsto. Z těsta pak vytvořte placičky velikosti dlaně a opékejte je v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podávejte je zalité švestkovým kompotem , případně ozdobte šlehačkou nebo zakysanou smetanou.