1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
2
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
3
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.
1
Brambory oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do osolené vody. Vařte 20 minut doměkka, pak je slijte a rozšťouchejte je s máslem na hustou kaši. Nechte ji chvilku vychladnout a vmíchejte do ní sýr, žloutky a petrželku. Pokud je kaše řídká, přidejte do ní hrstku nebo dvě krupičky či hrubé mouky.
2
Vejce prošlehejte v misce s kapkou vody a trochou soli. Do druhé misky si nasypte strouhanku. Z kaše tvarujte malé kuličky, namáčejte je ve vajíčku a potom obalujte ve strouhance. Proces zopakujte s každou kuličkou dvakrát, aby byla vrstva silná a bramborová směs při smažení nevytékala.
3
Kuličky smažte v hluboké vrstvě oleje 3–4 minuty dozlatova a odkládejte je na papírové utěrky, aby odsály přebytečný tuk.