Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborová polévka
Albert logoAlbert logo
  • Bramborová polévka

Bramborová polévka

Bramborová polévka
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibule 1 ks
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mrkev 3 ks
  • Brambory typu C 6 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Vývar kuřecí 2 l
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Cheddar strouhaný 1 hrs.
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Petržel hladkolistá 1 plž
  • Mléko 250 ml
  • Cibule 1 ks
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Mrkev 3 ks
  • Brambory typu C 6 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Vývar kuřecí 2 l
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Mouka hladká 3 plž
  • Cheddar strouhaný 1 hrs.
  • Smetana ke šlehání 125 ml
  • Petržel hladkolistá 1 plž
  • Mléko 250 ml

Příprava

1
Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu. Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka. V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.
2
Do polévky přidejte brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut. Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky. Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku. Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.
1
Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu. Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka. V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.
2
Do polévky přidejte brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut. Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky. Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku. Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.