Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborová polévka s houbami
Albert logoAlbert logo
  • Bramborová polévka s houbami

Bramborová polévka s houbami

Objevte kouzlo tradiční české kuchyně s naším receptem na bramborovou polévku s houbami. Tato lahodná bramboračka je ideální volbou pro chladné dny, kdy vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Připravte si ji snadno a rychle podle našeho osvědčeného receptu a užijte si harmonii chutí brambor, hub a koření.
Bramborová polévka s houbami
Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 3 plž
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový
  • Sůl
  • Brambory 4 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Pepř
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 3 strouž.
  • Máslo 3 plž
  • Houby sušené 1 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Olej slunečnicový
  • Sůl
  • Brambory 4 ks
  • Mouka hladká 2 plž
  • Pepř
  • Mrkev 2 ks
  • Petržel 2 ks
  • Celer 1 ks
  • Majoránka sušená 1 plž
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Česnek 3 strouž.

Příprava

1
Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu.
2
Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka.
3
V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka nakrájenou cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.
4
Do polévky přidejte oloupané a nakrájené brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut.
5
Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky.
6
Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku.
7
Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.
1
Sušené houby dejte do menšího kastrůlku a zalijte je vodou tak, aby byly ponořené. Jakmile začnou bublat, slijte z nich vodu, nalijte čistou a znovu přiveďte k varu.
2
Čerstvé houby nakrájejte a poduste doměkka.
3
V hrnci rozehřejte tuk a osmahněte na něm doměkka nakrájenou cibuli. Pak přidejte máslo, přisypte mouku a umíchejte tmavě zlatou jíšku. Zalijte ji za stálého míchání 1,25 l vody.
4
Do polévky přidejte oloupané a nakrájené brambory, vlijte povařené sušené houby i s vodou nebo podušené čerstvé, osolte a vařte 10–15 minut.
5
Pak přidejte 1 celou mrkev, ½ celeru a 1 celou petržel. Zbývající zeleninu nakrájejte na kostičky a dejte vařit do polévky.
6
Vařte 10 minut, pak zeleninu vařenou v celku vyndejte, přidejte česnek a přisypte majoránku.
7
Vařte dalších 5 minut. Nakonec dosolte, opepřete, vsypte nasekanou petrželku a podávejte nejlépe s čerstvým chlebem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tipy na houbové recepty
    Pokud máte rádi houby, určitě si zamilujete následující recepty. Každý z nich nabízí jedinečný způsob, jak využít houby v kuchyni a připravit lahodné pokrmy. Začněte s těmito houbovými taštičkami, které jsou skvělým předkrmem nebo lehkým hlavním jídlem. Pokud máte chuť na něco krémového, vyzkoušejte houbovou omáčku, která se hodí k masu i těstovinám. Pro milovníky pečení je tu houbový štrúdl, který vás překvapí svou chutí. Pokud preferujete něco sytějšího, zkuste houbové karbanátky, které jsou ideální na oběd nebo večeři.

    Tradiční český pokrm houbový kuba se škvarky vás vrátí do dětství a připomene vám chutě starých časů. Pokud máte rádi klasiku, určitě nevynechejte kubu, který je jednoduchý na přípravu a plný houbové chuti. A nakonec, pro milovníky francouzské kuchyně, je tu houbový quiche, který je skvělý na brunch nebo lehkou večeři.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.