1
Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.
2
K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.
3
TIP: Pórek můžete použít i mražený.
4
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
5
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
6
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.
1
Rozehřejte máslo ve středně velké nepřilnavé pánvi s vyšším okrajem a pak na něm krátce osmahněte cibulku. Přidejte pórek a 5 minut smažte, aby krásně změkl. Mezitím pokrájejte brambory a vajíčka lehce našlehejte v misce spolu s nastrouhaným sýrem a petrželkou. Osolte podle chuti.
2
K cibuli a pórku přidejte brambory a zalijte je vejci. Plamen snižte na minimum a opékejte zhruba 10 minut. Pak ještě přendejte pod rozpálený gril a nechte povrch krásně zezlátnout. Pokrájejte na trojúhelníčky a servírujte.
3
TIP: Pórek můžete použít i mražený.
4
Pro ještě výraznější chuť přidejte k petrželce i lžíci nasekané pažitky.
5
Sůl lze nahradit vegetou nebo doplnit bílým pepřem.
6
Udělejte si dvojnásobnou porci a půlku zmrazte.