Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramboráky s masovo-houbovou směsí
Albert logoAlbert logo
  • Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Bramboráky s masovo-houbovou směsí

Bramboráky nejsou typickým podzimním jídlem pouze pro český národ. Verze, kterou jsme pro vás připravili, je inspirována ukrajinským receptem a věříme, že si na něm pochutnáte i vy.
Bramboráky s masovo-houbovou směsí
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Žampiony 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Sůl
  • Smetana na vaření 180 ml
  • Brambory 400 g
  • Majoránka sušená 1 hrs.
  • Mouka hladká 100 g
  • Petržel hladkolistá
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 1 ks
  • Pepř
  • Máslo 50 g
  • Žampiony 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Sůl
  • Smetana na vaření 180 ml
  • Brambory 400 g
  • Majoránka sušená 1 hrs.
  • Mouka hladká 100 g
  • Petržel hladkolistá
  • Olej slunečnicový
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Houby očistěte a nakrájejte.
2
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
3
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.
1
Houby očistěte a nakrájejte.
2
Na másle nechte zpěnit cibulku s jedním stroužkem česneku, přidejte houby a restujte do odpaření vody. Posypte kmínem, promíchejte a přidejte maso. Restujte dalších pět minut. Doplňte bujónem, podlijte smetanou, stáhněte plamen a přiklopené duste 15 minut a případně dosolte.
3
Mezitím nastrouhejte brambory, vymačkejte přebytečnou vodu, přisypte k nim mouku, vejce, majoránku, česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte a smažte bramboráčky. Podávejte zalité směsí z masa a hub, hojně posypané nasekanou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.