1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte hádky dlouhé 10 cm. Éclairs lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 40 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
Oloupané mango nakrájejte na malé kostičky o rozměru 5 × 5 mm. Vsypte je do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru a provařte, až vznikne kolem manga průhledný sirup. Mango přendejte do misky vychladnout. Polovinu připraveného manga rozmixujte na hladké pyré a dejte ho do cukrářského pytlíku s hladkým otvorem o průměru 5 mm. Polovinu jahod očistěte a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru, provařte, až vznikne kolem jahod průhledný sirup, a přendejte je do misky vychladnout.
4
U upečených éclairs opatrně odřízněte vršek. V míse ručním šlehačem vyšlehejte mascarpone, smetanu a zbytek cukru na hladký krém. Naplňte ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Dovnitř éclairu do 1/3 nastříkejte krém z mascarpone. Pak ho opatrně naplňte jahodami do 2/3 a nakonec jej naplňte až po vršek mangovým pyré a přikryjte odříznutým vrchem.
5
Takto připravené éclairs ozdobte krémem z mascarpone. Zbytek jahod omyjte a nakrájejte na plátky. Krém nahoře ozdobte střídavě kostičkami manga a jahodovými plátky. Nakonec přidejte lístky máty. Dobrou chuť.
1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte hádky dlouhé 10 cm. Éclairs lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 40 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
Oloupané mango nakrájejte na malé kostičky o rozměru 5 × 5 mm. Vsypte je do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru a provařte, až vznikne kolem manga průhledný sirup. Mango přendejte do misky vychladnout. Polovinu připraveného manga rozmixujte na hladké pyré a dejte ho do cukrářského pytlíku s hladkým otvorem o průměru 5 mm. Polovinu jahod očistěte a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru, provařte, až vznikne kolem jahod průhledný sirup, a přendejte je do misky vychladnout.
4
U upečených éclairs opatrně odřízněte vršek. V míse ručním šlehačem vyšlehejte mascarpone, smetanu a zbytek cukru na hladký krém. Naplňte ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Dovnitř éclairu do 1/3 nastříkejte krém z mascarpone. Pak ho opatrně naplňte jahodami do 2/3 a nakonec jej naplňte až po vršek mangovým pyré a přikryjte odříznutým vrchem.
5
Takto připravené éclairs ozdobte krémem z mascarpone. Zbytek jahod omyjte a nakrájejte na plátky. Krém nahoře ozdobte střídavě kostičkami manga a jahodovými plátky. Nakonec přidejte lístky máty. Dobrou chuť.