Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBožské éclairs [čti eklér]
Albert logoAlbert logo
  • Božské éclairs [čti eklér]

Božské éclairs [čti eklér]

Banánek plněný krémem je další francouzská cukrářská specialita.
Božské éclairs [čti eklér]
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Francouzská
Sváteční
Dezert

Ingredience

Složení
16 porcí
  • Máslo 120 g
  • Voda 60 ml
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Mouka hladká 85 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Mango 1 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Cukr moučkový 30 g
  • Jahody 200 g
  • Mascarpone 200 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Máta 4 snít.
  • Máslo 120 g
  • Voda 60 ml
  • Mléko plnotučné 60 ml
  • Mouka hladká 85 g
  • Sůl 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Mango 1 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Cukr moučkový 30 g
  • Jahody 200 g
  • Mascarpone 200 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Máta 4 snít.

Příprava

1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte hádky dlouhé 10 cm. Éclairs lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 40 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
Oloupané mango nakrájejte na malé kostičky o rozměru 5 × 5 mm. Vsypte je do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru a provařte, až vznikne kolem manga průhledný sirup. Mango přendejte do misky vychladnout. Polovinu připraveného manga rozmixujte na hladké pyré a dejte ho do cukrářského pytlíku s hladkým otvorem o průměru 5 mm. Polovinu jahod očistěte a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru, provařte, až vznikne kolem jahod průhledný sirup, a přendejte je do misky vychladnout.
4
U upečených éclairs opatrně odřízněte vršek. V míse ručním šlehačem vyšlehejte mascarpone, smetanu a zbytek cukru na hladký krém. Naplňte ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Dovnitř éclairu do 1/3 nastříkejte krém z mascarpone. Pak ho opatrně naplňte jahodami do 2/3 a nakonec jej naplňte až po vršek mangovým pyré a přikryjte odříznutým vrchem.
5
Takto připravené éclairs ozdobte krémem z mascarpone. Zbytek jahod omyjte a nakrájejte na plátky. Krém nahoře ozdobte střídavě kostičkami manga a jahodovými plátky. Nakonec přidejte lístky máty. Dobrou chuť.
1
Do hrnce vlijte vodu a mléko, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku spolu se solí. Hrnec s mlékem dejte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.
2
Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte hádky dlouhé 10 cm. Éclairs lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, poté teplotu stáhněte na 170 °C a pečte 40 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce.
3
Oloupané mango nakrájejte na malé kostičky o rozměru 5 × 5 mm. Vsypte je do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru a provařte, až vznikne kolem manga průhledný sirup. Mango přendejte do misky vychladnout. Polovinu připraveného manga rozmixujte na hladké pyré a dejte ho do cukrářského pytlíku s hladkým otvorem o průměru 5 mm. Polovinu jahod očistěte a nakrájejte na kostičky. Vsypte do hrnce, přidejte 40 g třtinového cukru, provařte, až vznikne kolem jahod průhledný sirup, a přendejte je do misky vychladnout.
4
U upečených éclairs opatrně odřízněte vršek. V míse ručním šlehačem vyšlehejte mascarpone, smetanu a zbytek cukru na hladký krém. Naplňte ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Dovnitř éclairu do 1/3 nastříkejte krém z mascarpone. Pak ho opatrně naplňte jahodami do 2/3 a nakonec jej naplňte až po vršek mangovým pyré a přikryjte odříznutým vrchem.
5
Takto připravené éclairs ozdobte krémem z mascarpone. Zbytek jahod omyjte a nakrájejte na plátky. Krém nahoře ozdobte střídavě kostičkami manga a jahodovými plátky. Nakonec přidejte lístky máty. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 4 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 11 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.