Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBorůvkový koláč s kakaem
Albert logoAlbert logo
  • Borůvkový koláč s kakaem

Borůvkový koláč s kakaem

Borůvkový koláč s kakaem
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 315 g
  • Droždí čerstvé 35 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Cukr krupicový 285 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 465 g
  • Kakao holandské 40 g
  • Borůvky 1 kg
  • Sůl 5 g
  • Rum 50 ml
  • Ovesné vločky 100 g
  • Mouka polohrubá 100 g
  • Cukr moučkový 50 g
  • Máslo 315 g
  • Droždí čerstvé 35 g
  • Mléko plnotučné 250 ml
  • Cukr krupicový 285 g
  • Vejce 3 ks
  • Mouka hladká 465 g
  • Kakao holandské 40 g
  • Borůvky 1 kg
  • Sůl 5 g
  • Rum 50 ml
  • Ovesné vločky 100 g
  • Mouka polohrubá 100 g
  • Cukr moučkový 50 g

Příprava

1
V misce smíchejte 125 ml teplého mléka, 1 lžíci cukru krupice a rozdrobené droždí. Promíchejte a nechte na teplém místě 10 minut odležet.
2
Žloutky oddělte od bílků. Rozpusťte 115 g másla, zbylé vraťte do lednice.
3
V další míse promíchejte 460 g prosáté hladké mouky, kakao a sůl. Přilijte zbylé mléko, rozpuštěné studené máslo, vsypte 70 g cukru krupice, 2 žloutky a nakonec vlijte kvásek. Rukama vypracujte na pomoučněném vále vláčné těsto.
4
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete po celé ploše. Okraje nechte cca o 5 mm vyšší než zbytek plochy a natřete je rozšlehaným žloutkem.
5
Borůvky promíchejte se 2 lžícemi cukru krupice a vsypte na těsto. Rozprostřete do roviny.
6
Připravte drobenku. Promíchejte 100 g másla, polohrubou mouku, vločky a zbylý cukr krupici. Vsypte na koláč a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
7
Pečte na 170 °C 20 minut a připravte rozvar. Rozpusťte 100 g másla s rumem. Ještě horký koláč touto směsí přelijte.
8
Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
1
V misce smíchejte 125 ml teplého mléka, 1 lžíci cukru krupice a rozdrobené droždí. Promíchejte a nechte na teplém místě 10 minut odležet.
2
Žloutky oddělte od bílků. Rozpusťte 115 g másla, zbylé vraťte do lednice.
3
V další míse promíchejte 460 g prosáté hladké mouky, kakao a sůl. Přilijte zbylé mléko, rozpuštěné studené máslo, vsypte 70 g cukru krupice, 2 žloutky a nakonec vlijte kvásek. Rukama vypracujte na pomoučněném vále vláčné těsto.
4
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřete po celé ploše. Okraje nechte cca o 5 mm vyšší než zbytek plochy a natřete je rozšlehaným žloutkem.
5
Borůvky promíchejte se 2 lžícemi cukru krupice a vsypte na těsto. Rozprostřete do roviny.
6
Připravte drobenku. Promíchejte 100 g másla, polohrubou mouku, vločky a zbylý cukr krupici. Vsypte na koláč a nechte na teplém místě 30 minut kynout.
7
Pečte na 170 °C 20 minut a připravte rozvar. Rozpusťte 100 g másla s rumem. Ještě horký koláč touto směsí přelijte.
8
Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.