Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBorůvkový chlebíček
Albert logoAlbert logo
  • Borůvkový chlebíček

Borůvkový chlebíček

Borůvkový chlebíček
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Bio
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo BIO 280 g
  • Cukr třtinový BIO 150 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Mouka špaldová BIO 280 g
  • Kypřící prášek BIO 10 g
  • Cukr vanilkový BIO 1 ks
  • Sůl
  • Borůvky BIO 125 g
  • Žervé BIO 80 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Máslo BIO 280 g
  • Cukr třtinový BIO 150 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Mouka špaldová BIO 280 g
  • Kypřící prášek BIO 10 g
  • Cukr vanilkový BIO 1 ks
  • Sůl
  • Borůvky BIO 125 g
  • Žervé BIO 80 g

Příprava

1
Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Utřete 200 g změklého másla se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte jedno po druhém 4 vejce. Poté přisypte 280 g mouky, 10 g kypřicího prášku, vanilkový cukr, špetku soli, přidejte citronovou kůru a lžíci vymačkané citronové šťávy. Vyšlehejte do hladkého těsta. Opatrně vmíchejte 100 g borůvek a nalijte do formy na biskupský chlebíček opatřené pečicím papírem.
2
Pečte na 180 °C po dobu 45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nebude po vytažení suchá.
3
Mezitím si připravte citronovou polevu. V misce vyšlehejte 80 g másla se 2 lžícemi cukru. V druhé míse vyšlehejte lžíci vymačkané citronové šťávy a 80 g žervé. Poté smíchejte obě směsi na polevu.
4
Vychladlý chlebíček potřete polevou, posypte zbylými borůvkami a nakrájejte na plátky. Zdravé mlsání ke svačině i snídani.
1
Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Utřete 200 g změklého másla se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte jedno po druhém 4 vejce. Poté přisypte 280 g mouky, 10 g kypřicího prášku, vanilkový cukr, špetku soli, přidejte citronovou kůru a lžíci vymačkané citronové šťávy. Vyšlehejte do hladkého těsta. Opatrně vmíchejte 100 g borůvek a nalijte do formy na biskupský chlebíček opatřené pečicím papírem.
2
Pečte na 180 °C po dobu 45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nebude po vytažení suchá.
3
Mezitím si připravte citronovou polevu. V misce vyšlehejte 80 g másla se 2 lžícemi cukru. V druhé míse vyšlehejte lžíci vymačkané citronové šťávy a 80 g žervé. Poté smíchejte obě směsi na polevu.
4
Vychladlý chlebíček potřete polevou, posypte zbylými borůvkami a nakrájejte na plátky. Zdravé mlsání ke svačině i snídani.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.