1
Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Utřete 200 g změklého másla se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte jedno po druhém 4 vejce. Poté přisypte 280 g mouky, 10 g kypřicího prášku, vanilkový cukr, špetku soli, přidejte citronovou kůru a lžíci vymačkané citronové šťávy. Vyšlehejte do hladkého těsta. Opatrně vmíchejte 100 g borůvek a nalijte do formy na biskupský chlebíček opatřené pečicím papírem.
2
Pečte na 180 °C po dobu 45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nebude po vytažení suchá.
3
Mezitím si připravte citronovou polevu. V misce vyšlehejte 80 g másla se 2 lžícemi cukru. V druhé míse vyšlehejte lžíci vymačkané citronové šťávy a 80 g žervé. Poté smíchejte obě směsi na polevu.
4
Vychladlý chlebíček potřete polevou, posypte zbylými borůvkami a nakrájejte na plátky. Zdravé mlsání ke svačině i snídani.
1
Z citronu nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Utřete 200 g změklého másla se 100 g cukru do pěny. Postupně zašlehejte jedno po druhém 4 vejce. Poté přisypte 280 g mouky, 10 g kypřicího prášku, vanilkový cukr, špetku soli, přidejte citronovou kůru a lžíci vymačkané citronové šťávy. Vyšlehejte do hladkého těsta. Opatrně vmíchejte 100 g borůvek a nalijte do formy na biskupský chlebíček opatřené pečicím papírem.
2
Pečte na 180 °C po dobu 45 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nebude po vytažení suchá.
3
Mezitím si připravte citronovou polevu. V misce vyšlehejte 80 g másla se 2 lžícemi cukru. V druhé míse vyšlehejte lžíci vymačkané citronové šťávy a 80 g žervé. Poté smíchejte obě směsi na polevu.
4
Vychladlý chlebíček potřete polevou, posypte zbylými borůvkami a nakrájejte na plátky. Zdravé mlsání ke svačině i snídani.