1
Zapékací mísu vymažte 20 g másla. Do mísy naskládejte 8 mini croissantů. Mezi ně přisypte 250 g omytých borůvek.
2
Ve středně velké míse prošlehejte 3 žloutky se 40 g třtinového cukru dohladka. Přilijte 250 ml mléka a 120 g zakysané smetany. Dobře promíchejte.
3
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidejte zbylých 20 g třtinového cukru a šlehejte, dokud sníh nebude pevný a lesklý. Sníh opatrně vmíchejte do zálivky. Směsí přelijte croissanty a borůvky v zapékací míse. Nechte chvíli odpočinout, aby croissanty směs nasákly. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
4
Zapečené croissanty podávejte ozdobené čerstvými borůvkami, lístky čerstvé máty a zasněžené vanilkovým cukrem. Skvělý tip na nedělní brunch.
1
Zapékací mísu vymažte 20 g másla. Do mísy naskládejte 8 mini croissantů. Mezi ně přisypte 250 g omytých borůvek.
2
Ve středně velké míse prošlehejte 3 žloutky se 40 g třtinového cukru dohladka. Přilijte 250 ml mléka a 120 g zakysané smetany. Dobře promíchejte.
3
Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. Postupně přidejte zbylých 20 g třtinového cukru a šlehejte, dokud sníh nebude pevný a lesklý. Sníh opatrně vmíchejte do zálivky. Směsí přelijte croissanty a borůvky v zapékací míse. Nechte chvíli odpočinout, aby croissanty směs nasákly. Pečte v troubě na 180 °C přibližně 20 minut dozlatova.
4
Zapečené croissanty podávejte ozdobené čerstvými borůvkami, lístky čerstvé máty a zasněžené vanilkovým cukrem. Skvělý tip na nedělní brunch.