1
Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2
Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3
Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4
Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5
Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6
Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7
Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.
1
Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2
Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3
Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4
Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5
Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6
Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7
Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.