Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBorůvkové řezy
Albert logoAlbert logo
  • Borůvkové řezy

Borůvkové řezy

Borůvkové řezy
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Máslo 250 g
  • Želatina plátková 1 ks
  • Kypřící prášek 8 g
  • Mouka hladká 355 g
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 350 g
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Borůvky 300 g
  • Citron 2 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Smetana ke šlehání 100 ml
  • Máslo 250 g
  • Želatina plátková 1 ks
  • Kypřící prášek 8 g
  • Mouka hladká 355 g
  • Sůl
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 350 g
  • Zakysaná smetana 240 g
  • Borůvky 300 g
  • Citron 2 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 250 g
  • Cukr moučkový 100 g
  • Smetana ke šlehání 100 ml

Příprava

1
Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2
Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3
Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4
Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5
Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6
Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7
Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.
1
Plátek želatiny nechte nabobtnat v misce se studenou vodou.
2
Smíchejte prosátou mouku, kypřicí prášek a sůl. V další míse utřete změklé máslo a 300 g cukru krupice do pěny. Postupně zašlehejte po jednom vejce. Následně vmíchávejte po třetinách moučnou směs střídavě s třetinami zakysané smetany.
3
Promíchejte 250 g borůvek s kůrou ze dvou citronů a 5 g hladké mouky. Vmíchejte opatrně do těsta.
4
Přelijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut na 180 °C. Vyjměte a nechte vychladnout.
5
Zbylé borůvky rozmixujte a k polovině množství vlijte šťávu z 1 citronu. Zbytek rozmixovaných borůvek přiveďte k varu, dejte stranou a vmíchejte želatinu. Metličkou vyšlehejte tvaroh se smetanou, zbylým cukrem a borůvkovou želatinou.
6
Upečené těsto pokryjte tvarohovoborůvkovým krémem, zacákejte borůvkovým pyré a tahy špejle od jedné strany k druhé vytvořte efektní zdobení.
7
Nechte 30 minut ztuhnout v lednici.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.