1
Maso dejte vařit asi do tří litrů vody, přidejte celou cibuli, 2 stroužky česneku v celku a koření. Během vaření odebírejte lžící pěnu a tuk.
2
Mezitím oloupejte řepu, nakrájejte ji na kostky a duste ji na troše vody (pokapte ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina.
3
Na pánvi nechte vysmahnout špek, přidtejte máslo, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Přidejte pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
4
Uvařené maso vyndejte, nechte vychladnout, libové části nakrájejte na kostky a vývar sceďte.
5
Do většího hrnce přendejte maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přelijte vývarem. Nechte ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendejte do boršče ještě vařit jeden bobkový list.
1
Maso dejte vařit asi do tří litrů vody, přidejte celou cibuli, 2 stroužky česneku v celku a koření. Během vaření odebírejte lžící pěnu a tuk.
2
Mezitím oloupejte řepu, nakrájejte ji na kostky a duste ji na troše vody (pokapte ji citronem), protože je tvrdší než ostatní zelenina.
3
Na pánvi nechte vysmahnout špek, přidtejte máslo, brambory nakrájené na kostičky a mrkev na kolečka. Přidejte pár lžic vývaru z ještě neuvařeného masa a duste tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
4
Uvařené maso vyndejte, nechte vychladnout, libové části nakrájejte na kostky a vývar sceďte.
5
Do většího hrnce přendejte maso, zeleninu, řepu, fazole, zelí a přelijte vývarem. Nechte ještě dalších patnáct minut vařit. Z cedníku přendejte do boršče ještě vařit jeden bobkový list.