1
Ve větším hrnci rozpalte lžíci olivového oleje, poté přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a restujte 3 minuty, dokud mírně nezměkne.
2
Očistěte a nakrájejte na kousky 2 stonky celeru, 1 mrkev a 3 stroužky česneku. Přidejte do hrnce k cibuli a restujte 5 minut. Poté přidejte lžičku kurkumy a důkladně promíchejte.
3
Uvařte litr vody, zalijte restovanou zeleninu a dobře osolte. Očistěte a nakrájejte cuketu na půlkolečka a nachystejte si 180 g zelených fazolek. Přidejte do polévky, vlijte obsah plechovky s krájenými rajčaty a zastrouhejte kůrou z bio citronu a poté přidejte i šťávu a opepřete. Vařte na mírném ohni 15 minut.
4
Propláchněte 160 g mungo fazolek a přidejte je do polévky. Vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou. Nyní přidejte kůru a šťávu z druhého citronu. Na závěr dochuťte případně ještě solí a pepřem a zasypte nasekanou petrželkou. Servírujte bohatou porci vařené zeleniny v lahodné polévce bez lepku a laktózy.
1
Ve větším hrnci rozpalte lžíci olivového oleje, poté přidejte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli a restujte 3 minuty, dokud mírně nezměkne.
2
Očistěte a nakrájejte na kousky 2 stonky celeru, 1 mrkev a 3 stroužky česneku. Přidejte do hrnce k cibuli a restujte 5 minut. Poté přidejte lžičku kurkumy a důkladně promíchejte.
3
Uvařte litr vody, zalijte restovanou zeleninu a dobře osolte. Očistěte a nakrájejte cuketu na půlkolečka a nachystejte si 180 g zelených fazolek. Přidejte do polévky, vlijte obsah plechovky s krájenými rajčaty a zastrouhejte kůrou z bio citronu a poté přidejte i šťávu a opepřete. Vařte na mírném ohni 15 minut.
4
Propláchněte 160 g mungo fazolek a přidejte je do polévky. Vařte dalších 10 minut, dokud nezměknou. Nyní přidejte kůru a šťávu z druhého citronu. Na závěr dochuťte případně ještě solí a pepřem a zasypte nasekanou petrželkou. Servírujte bohatou porci vařené zeleniny v lahodné polévce bez lepku a laktózy.