1
Změklé máslo ušlehejte s cukrem do pěny a poté vmíchejte vejce, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Kypřící prášek přidejte k mouce a také zapracujte do těsta.
2
Koláčovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem. Těsto vyklopte do středu formy, zlehka poprašte trochou mouky a rozhrňte do stran. Nahoru poskládejte vypeckované a nakrájené blumy. Posypejte skořicí a dejte na 35 minut péct do trouby při teplotě 190 °C.
3
Meruňkovou zavařeninu rozmíchejte s likérem a zahřejte v rendlíku při nízké teplotě, aby se dobře rozpustila. Pokud jsou v ní kousky ovoce, přeceďte nebo rozmixujte dohladka. Ještě teplý koláč hned po vytažení z trouby potřete polevou a nechte úplně vychladnout.
1
Změklé máslo ušlehejte s cukrem do pěny a poté vmíchejte vejce, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Kypřící prášek přidejte k mouce a také zapracujte do těsta.
2
Koláčovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem. Těsto vyklopte do středu formy, zlehka poprašte trochou mouky a rozhrňte do stran. Nahoru poskládejte vypeckované a nakrájené blumy. Posypejte skořicí a dejte na 35 minut péct do trouby při teplotě 190 °C.
3
Meruňkovou zavařeninu rozmíchejte s likérem a zahřejte v rendlíku při nízké teplotě, aby se dobře rozpustila. Pokud jsou v ní kousky ovoce, přeceďte nebo rozmixujte dohladka. Ještě teplý koláč hned po vytažení z trouby potřete polevou a nechte úplně vychladnout.