1
Potřete 200 g plátků uzeného lososa 20 g nasekaného kopru a 3 g pepře a vložte do větší uzavíratelné mísy. Smíchejte 600 g cukru s 300 g soli, zasypte lososa tak, aby byl zcela pokrytý, a dejte marinovat na 48 hodin do lednice. Po naložení plátky lososa opláchněte.
2
V míse smíchejte 150 g hladké mouky, 130 ml mléka, 3 g soli, 15 g sušeného droždí, 5 g cukru, vejce a 20 ml oleje a vypracujte v hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté na rozpálené pánvi opékejte malé bliny asi 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
3
Crème fraîche dochuťte nasekaným čerstvým koprem, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Vše dobře pomíchejte a přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
4
Upečené bliny ozdobte koprovým crème fraîche, navrch poklaďte plátky lososa, ozdobte plátky omytého citronu, červeným pepřem a lístky čerstvého kopru.
1
Potřete 200 g plátků uzeného lososa 20 g nasekaného kopru a 3 g pepře a vložte do větší uzavíratelné mísy. Smíchejte 600 g cukru s 300 g soli, zasypte lososa tak, aby byl zcela pokrytý, a dejte marinovat na 48 hodin do lednice. Po naložení plátky lososa opláchněte.
2
V míse smíchejte 150 g hladké mouky, 130 ml mléka, 3 g soli, 15 g sušeného droždí, 5 g cukru, vejce a 20 ml oleje a vypracujte v hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté na rozpálené pánvi opékejte malé bliny asi 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
3
Crème fraîche dochuťte nasekaným čerstvým koprem, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Vše dobře pomíchejte a přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
4
Upečené bliny ozdobte koprovým crème fraîche, navrch poklaďte plátky lososa, ozdobte plátky omytého citronu, červeným pepřem a lístky čerstvého kopru.