Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBliny s uzeným lososem a crème fraîche
Albert logoAlbert logo
  • Bliny s uzeným lososem a crème fraîche

Bliny s uzeným lososem a crème fraîche

Bliny s uzeným lososem a crème fraîche
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Východoevropská
Silvestr
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Losos uzený 200 g
  • Kopr čerstvý 30 g
  • Pepř 3 g
  • Cukr krupicový 605 g
  • Sůl 303 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Mléko 130 ml
  • Droždí sušené 15 g
  • Vejce 1 ks
  • Olej 20 ml
  • Créme fraiche 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Pepř červený
  • Losos uzený 200 g
  • Kopr čerstvý 30 g
  • Pepř 3 g
  • Cukr krupicový 605 g
  • Sůl 303 g
  • Mouka hladká 150 g
  • Mléko 130 ml
  • Droždí sušené 15 g
  • Vejce 1 ks
  • Olej 20 ml
  • Créme fraiche 200 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Pepř červený

Příprava

1
Potřete 200 g plátků uzeného lososa 20 g nasekaného kopru a 3 g pepře a vložte do větší uzavíratelné mísy. Smíchejte 600 g cukru s 300 g soli, zasypte lososa tak, aby byl zcela pokrytý, a dejte marinovat na 48 hodin do lednice. Po naložení plátky lososa opláchněte.
2
V míse smíchejte 150 g hladké mouky, 130 ml mléka, 3 g soli, 15 g sušeného droždí, 5 g cukru, vejce a 20 ml oleje a vypracujte v hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté na rozpálené pánvi opékejte malé bliny asi 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
3
Crème fraîche dochuťte nasekaným čerstvým koprem, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Vše dobře pomíchejte a přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
4
Upečené bliny ozdobte koprovým crème fraîche, navrch poklaďte plátky lososa, ozdobte plátky omytého citronu, červeným pepřem a lístky čerstvého kopru.
1
Potřete 200 g plátků uzeného lososa 20 g nasekaného kopru a 3 g pepře a vložte do větší uzavíratelné mísy. Smíchejte 600 g cukru s 300 g soli, zasypte lososa tak, aby byl zcela pokrytý, a dejte marinovat na 48 hodin do lednice. Po naložení plátky lososa opláchněte.
2
V míse smíchejte 150 g hladké mouky, 130 ml mléka, 3 g soli, 15 g sušeného droždí, 5 g cukru, vejce a 20 ml oleje a vypracujte v hladké těsto. Přikryjte ho čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě přibližně hodinu nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté na rozpálené pánvi opékejte malé bliny asi 2 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavé.
3
Crème fraîche dochuťte nasekaným čerstvým koprem, šťávou z ½ citronu, solí a pepřem. Vše dobře pomíchejte a přendejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
4
Upečené bliny ozdobte koprovým crème fraîche, navrch poklaďte plátky lososa, ozdobte plátky omytého citronu, červeným pepřem a lístky čerstvého kopru.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.