Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBiskupský chlebíček
Albert logoAlbert logo

Biskupský chlebíček

Sváteční biskupský chlebíček vás nadchne jemnou chutí sušeného ovoce a ořechů. Zkuste do něj přidat i čokoládu.
Biskupský chlebíček
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Rostlinný tuk na pečení 160 g
  • Vaječný bílek 5 ks
  • Cukr třtinový 200 g
  • Mouka špaldová 200 g
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Rozinky 100 g
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Ořechy celé mix 100 g
  • Klikva sušená 50 g
  • Švestky sušené 50 g
  • Rostlinný tuk na pečení 160 g
  • Vaječný bílek 5 ks
  • Cukr třtinový 200 g
  • Mouka špaldová 200 g
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Rozinky 100 g
  • Čokoláda hořká 100 g
  • Ořechy celé mix 100 g
  • Klikva sušená 50 g
  • Švestky sušené 50 g

Příprava

1
Troubu rozehřejte na 180°C.
2
Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr.
3
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
4
Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
5
Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto.
6
Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte.
7
Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
1
Troubu rozehřejte na 180°C.
2
Ve velké míse vyšlehejte Heru s polovinou třtinového cukru. Poté k Heře postupně zapracujte žloutky a zbylý cukr.
3
Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
4
Ve zvláštní míse si smíchejte všechny suché ingredience. Mouku, prášek do pečiva, rozinky, čokoládu nasekanou na menší kousky, nesekané ořechy, klikvu a nakrájené sušené švestky na menší kousky. Všechno spolu promíchejte.
5
Do suché směsi zapracujte vyšlehanou Heru se žloutky. Sníh z bílků nadvakrát vmíchejte do těsta a vytvořte tak hladké těsto.
6
Formu na chlebíček vyložte pečicím papírem a těsto do ní vylijte.
7
Vložte do trouby a pečte 40 - 45 minut. Po vytáhnutí vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 20 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 48 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.