Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Bio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré

Bio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré

Bio vepřová panenka na houbách s celerovým pyré
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Bezlepkové
Bio
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 30 g
  • Celer 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda 150 ml
  • Vepřová panenská svíčková BIO 600 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 300 ml
  • Bílé víno 100 ml
  • Citron 1/2 ks
  • Máslo 30 g
  • Celer 300 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda 150 ml
  • Vepřová panenská svíčková BIO 600 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Kmín mletý 1 člž
  • Žampiony 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 300 ml
  • Bílé víno 100 ml
  • Citron 1/2 ks

Příprava

1
Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a celer na něm dozlatova orestujte. Osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut.
2
Mezitím očistěte maso, odblaňte ho, potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ze všech stran opečte v pánvi vhodné do trouby na rozpáleném oleji. Přidejte snítku tymiánu a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, pečte 10 minut. Pak panenku vyjměte z pánve a zabalte do alobalu.
3
Ve výpeku v pánvi zpěňte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zbylý tymián, očištěné žampiony nakrájené na plátky a kmín. Přilijte víno a nechte odpařit. Vlijte 200 ml smetany a nechte omáčku zredukovat. Dochuťte solí, pepřem a lžičkou vymačkané citronové šťávy.
4
Do rendlíku s vařeným celerem vlijte zbytek smetany a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
5
Panenku nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou snítkou tymiánu.
1
Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a celer na něm dozlatova orestujte. Osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut.
2
Mezitím očistěte maso, odblaňte ho, potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ze všech stran opečte v pánvi vhodné do trouby na rozpáleném oleji. Přidejte snítku tymiánu a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, pečte 10 minut. Pak panenku vyjměte z pánve a zabalte do alobalu.
3
Ve výpeku v pánvi zpěňte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zbylý tymián, očištěné žampiony nakrájené na plátky a kmín. Přilijte víno a nechte odpařit. Vlijte 200 ml smetany a nechte omáčku zredukovat. Dochuťte solí, pepřem a lžičkou vymačkané citronové šťávy.
4
Do rendlíku s vařeným celerem vlijte zbytek smetany a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
5
Panenku nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou snítkou tymiánu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.