1
Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a celer na něm dozlatova orestujte. Osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut.
2
Mezitím očistěte maso, odblaňte ho, potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ze všech stran opečte v pánvi vhodné do trouby na rozpáleném oleji. Přidejte snítku tymiánu a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, pečte 10 minut. Pak panenku vyjměte z pánve a zabalte do alobalu.
3
Ve výpeku v pánvi zpěňte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zbylý tymián, očištěné žampiony nakrájené na plátky a kmín. Přilijte víno a nechte odpařit. Vlijte 200 ml smetany a nechte omáčku zredukovat. Dochuťte solí, pepřem a lžičkou vymačkané citronové šťávy.
4
Do rendlíku s vařeným celerem vlijte zbytek smetany a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
5
Panenku nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou snítkou tymiánu.
1
Celer oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. V rendlíku rozehřejte máslo a celer na něm dozlatova orestujte. Osolte, opepřete a přilijte vodu. Vařte 10 minut.
2
Mezitím očistěte maso, odblaňte ho, potřete olejem, osolte a opepřete. Zprudka ze všech stran opečte v pánvi vhodné do trouby na rozpáleném oleji. Přidejte snítku tymiánu a vložte do trouby předehřáté na 170 °C, pečte 10 minut. Pak panenku vyjměte z pánve a zabalte do alobalu.
3
Ve výpeku v pánvi zpěňte oloupanou, najemno nakrájenou cibuli. Přidejte zbylý tymián, očištěné žampiony nakrájené na plátky a kmín. Přilijte víno a nechte odpařit. Vlijte 200 ml smetany a nechte omáčku zredukovat. Dochuťte solí, pepřem a lžičkou vymačkané citronové šťávy.
4
Do rendlíku s vařeným celerem vlijte zbytek smetany a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
5
Panenku nakrájejte na plátky, přelijte omáčkou a podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou snítkou tymiánu.