Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio polentové tyčinky Malého poseroutky
Albert logoAlbert logo
  • Bio polentové tyčinky Malého poseroutky

Bio polentové tyčinky Malého poseroutky

Bio polentové tyčinky Malého poseroutky
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Vegetariánské
Pro děti
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Voda 2 l
  • Bujón zeleninový BIO 2 ks
  • Polenta BIO 450 g
  • Sůl
  • Oregano sušené 2 člž
  • Olej olivový BIO 50 ml
  • Gouda BIO plátky 100 g
  • Zakysaná smetana BIO 175 g
  • Sýr s modrou plísní BIO 50 g
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Voda 2 l
  • Bujón zeleninový BIO 2 ks
  • Polenta BIO 450 g
  • Sůl
  • Oregano sušené 2 člž
  • Olej olivový BIO 50 ml
  • Gouda BIO plátky 100 g
  • Zakysaná smetana BIO 175 g
  • Sýr s modrou plísní BIO 50 g
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

1
Ve větším hrnci ve 2 litrech vody rozpusťte 2 zeleninové bujóny. Za stálého míchání přisypávejte 440 g polenty. Přidejte špetku soli a po několika minutách, až polenta zhoustne, sundejte hrnec z žáru a přidejte 2 lžičky sušeného oregana. Hotovou polentu nalijte do olejem vymazané a zbylou sypkou polentou vysypané formy nebo plechu o rozměrech 40 × 30 cm s 3 cm vysokým okrajem a dejte vychladit do lednice asi na hodinu.
2
Poté vyndejte z lednice, nakrájejte na tyčinky o rozměrech 10 × 1 cm a potřete je rovnoměrně 50 ml olivového oleje. Tyčinky uspořádejte vedle sebe na plech opatřený pečicím papírem v jedné vrstvě a pečte v troubě na 220 °C po dobu 30–40 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé. V půlce pečení tyčinky otočte a 15 minut před vyndáním z trouby je posypte 100 g nastrouhané goudy.
3
Mezitím si v misce smíchejte na dip 175 g zakysané smetany, 50 g nastrouhaného modrého sýra, stroužek oloupaného a rozmělněného česneku a hrst omyté, čerstvě nasekané petrželky.
4
Hotové bio tyčinky, přesně padnoucí do dětských ručiček, podávejte teplé se sýrovým dipem.
1
Ve větším hrnci ve 2 litrech vody rozpusťte 2 zeleninové bujóny. Za stálého míchání přisypávejte 440 g polenty. Přidejte špetku soli a po několika minutách, až polenta zhoustne, sundejte hrnec z žáru a přidejte 2 lžičky sušeného oregana. Hotovou polentu nalijte do olejem vymazané a zbylou sypkou polentou vysypané formy nebo plechu o rozměrech 40 × 30 cm s 3 cm vysokým okrajem a dejte vychladit do lednice asi na hodinu.
2
Poté vyndejte z lednice, nakrájejte na tyčinky o rozměrech 10 × 1 cm a potřete je rovnoměrně 50 ml olivového oleje. Tyčinky uspořádejte vedle sebe na plech opatřený pečicím papírem v jedné vrstvě a pečte v troubě na 220 °C po dobu 30–40 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé. V půlce pečení tyčinky otočte a 15 minut před vyndáním z trouby je posypte 100 g nastrouhané goudy.
3
Mezitím si v misce smíchejte na dip 175 g zakysané smetany, 50 g nastrouhaného modrého sýra, stroužek oloupaného a rozmělněného česneku a hrst omyté, čerstvě nasekané petrželky.
4
Hotové bio tyčinky, přesně padnoucí do dětských ručiček, podávejte teplé se sýrovým dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 16.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 16.10.2024 do 22.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.