1
Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2
V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3
Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4
Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5
Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.
6
Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.
1
Ve střední misce smíchejte prosáté obě mouky, třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl, sodu, prášek do pečiva a dejte stranou.
2
V menším kastrolku rozpusťte 150 g másla, přidejte zakysanou smetanu, mléko, vklepněte vejce a prošlehejte metličkou.
3
Připravenou směs přilijte k suchým přísadám a vařečkou nahrubo promíchejte.
4
Na středním ohni rozehřejte těžkou pánev nebo lívanečník. Vymažte máslem a pečte lívance. Opékejte z každé strany 2–3 minuty dozlatova.
5
Promíchejte tvaroh a pomažte jím lívance.
6
Podávejte je s javorovým sirupem dozdobené lístky tymiánu a můžete přidat i 300 g sezonního ovoce.