1
Omyjte a zbavte jádřinců 800 g jablek a nahrubo je nastrouhejte i se slupkou do mísy. Nechte si stranou ½ jablka na pozdější dozdobení.
2
Šťávu, kterou jablka pustí, sceďte a přidejte k nim lžičku skořice a 350 g pohankové krupice. Promíchejte společně s nastrouhanými jablky a nechte 30 minut odpočinout. Poté vytvarujte z těsta kuličky o průměru 5 cm.
3
V hrnci přiveďte k varu vodu a postupně v ní knedlíky uvařte. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
4
Podávejte přelité 40 g rozpuštěného másla, posypané třtinovým cukrem a dozdobené plátky jablka. Bio knedlíky jsou skvělé na oběd i jako dezert.
1
Omyjte a zbavte jádřinců 800 g jablek a nahrubo je nastrouhejte i se slupkou do mísy. Nechte si stranou ½ jablka na pozdější dozdobení.
2
Šťávu, kterou jablka pustí, sceďte a přidejte k nim lžičku skořice a 350 g pohankové krupice. Promíchejte společně s nastrouhanými jablky a nechte 30 minut odpočinout. Poté vytvarujte z těsta kuličky o průměru 5 cm.
3
V hrnci přiveďte k varu vodu a postupně v ní knedlíky uvařte. Hotové jsou, když vyplavou na hladinu.
4
Podávejte přelité 40 g rozpuštěného másla, posypané třtinovým cukrem a dozdobené plátky jablka. Bio knedlíky jsou skvělé na oběd i jako dezert.