1
Do sekáčku nasypte postupně 320 g bio třtinového cukru a rozmixujte ho na jemnou moučku.
2
Do mísy vsypte 400 g bio mouky, 140 g připravené třtinové moučky, 75 g bio másla, 3 bio vejce, 2 lžíce bio medu, 2 lžičky bio kakaa, 1 lžičku sody a 2 lžičky perníkového koření a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na 4 hodiny odležet do lednice.
3
Na pomoučněném vále vyválejte z těsta placku o šířce 3 mm.
4
Nejprve vykrojte pomocí šablony základ věnce. Kruh o průměru 20 cm a šířce 4 cm přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
5
Ze zbytku těsta vykrojte jednotlivá pírka a nakonec i jednoho andílka. Vykrojené tvary přendejte na druhý plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C 10 minut dozlatova.
6
V robotu vyšlehejte 1 bílek spolu se 180 g třtinové moučky na hladkou polevu. Její konzistenci dolaďte trochou citronové šťávy. Polevu rozdělte do 4 misek.
7
Jednu část nechte tužší na kontury a lepení perníčků. Zbývající 3 polevy dořeďte trochou citronové šťávy.
8
Jednu misku nechte bílou, do druhé přidejte ½ lžičky kakaa a do poslední přidejte 1,5 lžičky kakaa. Některá pírka ozdobte jen konturou, další nabarvěte ostatními polevami. Po zaschnutí je dozdobte konturou.
9
Na kruhový základ věnce postupně tužší polevou přilepte jednotlivá pírka kolem dokola. Na závěr přilepte perníčkového anděla a nechte věnec zaschnout. Po zaschnutí věnec opatřete stuhou a čerstvou větvičkou jehličí. Krásné Vánoce!
1
Do sekáčku nasypte postupně 320 g bio třtinového cukru a rozmixujte ho na jemnou moučku.
2
Do mísy vsypte 400 g bio mouky, 140 g připravené třtinové moučky, 75 g bio másla, 3 bio vejce, 2 lžíce bio medu, 2 lžičky bio kakaa, 1 lžičku sody a 2 lžičky perníkového koření a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na 4 hodiny odležet do lednice.
3
Na pomoučněném vále vyválejte z těsta placku o šířce 3 mm.
4
Nejprve vykrojte pomocí šablony základ věnce. Kruh o průměru 20 cm a šířce 4 cm přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
5
Ze zbytku těsta vykrojte jednotlivá pírka a nakonec i jednoho andílka. Vykrojené tvary přendejte na druhý plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C 10 minut dozlatova.
6
V robotu vyšlehejte 1 bílek spolu se 180 g třtinové moučky na hladkou polevu. Její konzistenci dolaďte trochou citronové šťávy. Polevu rozdělte do 4 misek.
7
Jednu část nechte tužší na kontury a lepení perníčků. Zbývající 3 polevy dořeďte trochou citronové šťávy.
8
Jednu misku nechte bílou, do druhé přidejte ½ lžičky kakaa a do poslední přidejte 1,5 lžičky kakaa. Některá pírka ozdobte jen konturou, další nabarvěte ostatními polevami. Po zaschnutí je dozdobte konturou.
9
Na kruhový základ věnce postupně tužší polevou přilepte jednotlivá pírka kolem dokola. Na závěr přilepte perníčkového anděla a nechte věnec zaschnout. Po zaschnutí věnec opatřete stuhou a čerstvou větvičkou jehličí. Krásné Vánoce!