Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio perníčkový věnec
Albert logoAlbert logo
  • Bio perníčkový věnec

Bio perníčkový věnec

Upečte si měkké perníčky, které budou andělským potěšením pro celou rodinu. Váš domov bude vonět po skořici a perníkovém koření jako ty pravé české Vánoce!
Bio perníčkový věnec
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bio
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Cukr třtinový BIO 320 g
  • Mouka hladká BIO 450 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Máslo BIO 75 g
  • Med BIO 2 plž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Kakao BIO 4 člž
  • Perníkové koření 2 člž
  • Citron BIO 1 ks
  • Cukr třtinový BIO 320 g
  • Mouka hladká BIO 450 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Máslo BIO 75 g
  • Med BIO 2 plž
  • Jedlá soda 1 člž
  • Kakao BIO 4 člž
  • Perníkové koření 2 člž
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Do sekáčku nasypte postupně 320 g bio třtinového cukru a rozmixujte ho na jemnou moučku.
2
Do mísy vsypte 400 g bio mouky, 140 g připravené třtinové moučky, 75 g bio másla, 3 bio vejce, 2 lžíce bio medu, 2 lžičky bio kakaa, 1 lžičku sody a 2 lžičky perníkového koření a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na 4 hodiny odležet do lednice.
3
Na pomoučněném vále vyválejte z těsta placku o šířce 3 mm.
4
Nejprve vykrojte pomocí šablony základ věnce. Kruh o průměru 20 cm a šířce 4 cm přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
5
Ze zbytku těsta vykrojte jednotlivá pírka a nakonec i jednoho andílka. Vykrojené tvary přendejte na druhý plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C 10 minut dozlatova.
6
V robotu vyšlehejte 1 bílek spolu se 180 g třtinové moučky na hladkou polevu. Její konzistenci dolaďte trochou citronové šťávy. Polevu rozdělte do 4 misek.
7
Jednu část nechte tužší na kontury a lepení perníčků. Zbývající 3 polevy dořeďte trochou citronové šťávy.
8
Jednu misku nechte bílou, do druhé přidejte ½ lžičky kakaa a do poslední přidejte 1,5 lžičky kakaa. Některá pírka ozdobte jen konturou, další nabarvěte ostatními polevami. Po zaschnutí je dozdobte konturou.
9
Na kruhový základ věnce postupně tužší polevou přilepte jednotlivá pírka kolem dokola. Na závěr přilepte perníčkového anděla a nechte věnec zaschnout. Po zaschnutí věnec opatřete stuhou a čerstvou větvičkou jehličí. Krásné Vánoce!
1
Do sekáčku nasypte postupně 320 g bio třtinového cukru a rozmixujte ho na jemnou moučku.
2
Do mísy vsypte 400 g bio mouky, 140 g připravené třtinové moučky, 75 g bio másla, 3 bio vejce, 2 lžíce bio medu, 2 lžičky bio kakaa, 1 lžičku sody a 2 lžičky perníkového koření a uhněťte v hladké těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na 4 hodiny odležet do lednice.
3
Na pomoučněném vále vyválejte z těsta placku o šířce 3 mm.
4
Nejprve vykrojte pomocí šablony základ věnce. Kruh o průměru 20 cm a šířce 4 cm přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
5
Ze zbytku těsta vykrojte jednotlivá pírka a nakonec i jednoho andílka. Vykrojené tvary přendejte na druhý plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C 10 minut dozlatova.
6
V robotu vyšlehejte 1 bílek spolu se 180 g třtinové moučky na hladkou polevu. Její konzistenci dolaďte trochou citronové šťávy. Polevu rozdělte do 4 misek.
7
Jednu část nechte tužší na kontury a lepení perníčků. Zbývající 3 polevy dořeďte trochou citronové šťávy.
8
Jednu misku nechte bílou, do druhé přidejte ½ lžičky kakaa a do poslední přidejte 1,5 lžičky kakaa. Některá pírka ozdobte jen konturou, další nabarvěte ostatními polevami. Po zaschnutí je dozdobte konturou.
9
Na kruhový základ věnce postupně tužší polevou přilepte jednotlivá pírka kolem dokola. Na závěr přilepte perníčkového anděla a nechte věnec zaschnout. Po zaschnutí věnec opatřete stuhou a čerstvou větvičkou jehličí. Krásné Vánoce!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Tip
    Věnec bude krásný i na prostřené slavnostní tabuli a dovnitř můžete umístit svíčku jako svícen.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 30 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 37 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 9 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.