1
Do rendlíku vlijte 900 ml vody, přiveďte ji k varu a vmíchejte 2 kostky kuřecího bujónu a ½ lžičky šafránu. Vývar povařte 2 minuty, stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou.
2
Na široké pánvi rozpalte 2 lžičky oleje a vložte 300 g kuřecích křídel a 300 g kuřecích stehen rozdělených na horní a spodní části. Orestujte ze všech stran a položte na talíř. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, papriku omyjte a vše nakrájejte na kousky. Zeleninu vsypte do pánve po kuřeti a zprudka orestujte. Přendejte do misky a do pánve vraťte opečené kuře.
3
Zasypte maso 300 g rýže, přidejte 400 g krájených rajčat a vše zalijte polovinou připraveného vývaru. Směs nechte probublávat 20 minut, až se postupně tekutina odpaří.
4
Do pánve vložte opečené kousky zeleniny, 150 g propláchnutého sterilovaného hrášku, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z jednoho citronu. Paellu podlijte zbylým vývarem a opět vařte 20 minut. Nakonec paellu ozdobte klínky z dobře omytého bio citronu a nasekanými 4 snítkami čerstvé petrželky. Podávejte ihned ještě horké. Zahřejte se jako ve slunném Španělsku.
1
Do rendlíku vlijte 900 ml vody, přiveďte ji k varu a vmíchejte 2 kostky kuřecího bujónu a ½ lžičky šafránu. Vývar povařte 2 minuty, stáhněte z plotny a nechte pod pokličkou.
2
Na široké pánvi rozpalte 2 lžičky oleje a vložte 300 g kuřecích křídel a 300 g kuřecích stehen rozdělených na horní a spodní části. Orestujte ze všech stran a položte na talíř. Cibuli a 2 stroužky česneku oloupejte, papriku omyjte a vše nakrájejte na kousky. Zeleninu vsypte do pánve po kuřeti a zprudka orestujte. Přendejte do misky a do pánve vraťte opečené kuře.
3
Zasypte maso 300 g rýže, přidejte 400 g krájených rajčat a vše zalijte polovinou připraveného vývaru. Směs nechte probublávat 20 minut, až se postupně tekutina odpaří.
4
Do pánve vložte opečené kousky zeleniny, 150 g propláchnutého sterilovaného hrášku, osolte, opepřete a zakápněte šťávou z jednoho citronu. Paellu podlijte zbylým vývarem a opět vařte 20 minut. Nakonec paellu ozdobte klínky z dobře omytého bio citronu a nasekanými 4 snítkami čerstvé petrželky. Podávejte ihned ještě horké. Zahřejte se jako ve slunném Španělsku.