1
Rozemelte 430 g třtinového cukru do hladké konzistence na moučkový pomocí stolního mixéru nebo elektrického kávomlýnku. Oddělte 8 žloutků od bílků. Oddělené žloutky spolu s 280 g moučkového třtinového cukru vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru do pěny. V druhé míse vyšlehejte ručním šlehačem tuhý sníh z 8 bílků a následně jej opatrně vmíchejte do žloutkové směsi. Přisypte 280 g prosáté mouky promíchané s ½ kypřicího prášku. Vše pečlivě promíchejte a nalijte do dortové formy o průměru 28 cm vymazané 5 g másla a vysypané moukou. Pečte v troubě na 160 °C po dobu 50 minut. Poté nechte korpus na mřížce vychladnout.
2
Změklých 300 g másla vyšlehejte ručním mixérem nebo pomocí kuchyňského robotu do pěny společně s vanilkovým cukrem a 150 g moučkového třtinového cukru. Poté postupně přidávejte 500 g tvarohu a vyšlehejte v hladký krém. Až bude krém hladký a nadýchaný, přidejte 150 g borůvkového jogurtu a už jen lehce promíchejte stěrkou.
3
Hotový a vychladlý dortový korpus rovnoměrně prořízněte pomocí nože na 3 stejnoměrné části. Spodní část potřete 3 lžícemi džemu a naneste část tvarohového krému. Přiklopte dalším korpusem, který také potřete džemem a tvarohovým krémem. Zbylý krém dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ozdobte vrchní vrstvu korpusu dle fantazie. Dort dejte vychladit alespoň na 5 hodin do lednice.
4
Nakonec horní patro dortu ozdobte omytým, nakrájeným čerstvým ovocem, lístky čerstvé omyté máty, snítkami omytého tymiánu a nastrouhanou kůrou z bio citronu. Tento dort se pejskovi i kočičce povedl!
1
Rozemelte 430 g třtinového cukru do hladké konzistence na moučkový pomocí stolního mixéru nebo elektrického kávomlýnku. Oddělte 8 žloutků od bílků. Oddělené žloutky spolu s 280 g moučkového třtinového cukru vyšlehejte pomocí kuchyňského robotu nebo ručního mixéru do pěny. V druhé míse vyšlehejte ručním šlehačem tuhý sníh z 8 bílků a následně jej opatrně vmíchejte do žloutkové směsi. Přisypte 280 g prosáté mouky promíchané s ½ kypřicího prášku. Vše pečlivě promíchejte a nalijte do dortové formy o průměru 28 cm vymazané 5 g másla a vysypané moukou. Pečte v troubě na 160 °C po dobu 50 minut. Poté nechte korpus na mřížce vychladnout.
2
Změklých 300 g másla vyšlehejte ručním mixérem nebo pomocí kuchyňského robotu do pěny společně s vanilkovým cukrem a 150 g moučkového třtinového cukru. Poté postupně přidávejte 500 g tvarohu a vyšlehejte v hladký krém. Až bude krém hladký a nadýchaný, přidejte 150 g borůvkového jogurtu a už jen lehce promíchejte stěrkou.
3
Hotový a vychladlý dortový korpus rovnoměrně prořízněte pomocí nože na 3 stejnoměrné části. Spodní část potřete 3 lžícemi džemu a naneste část tvarohového krému. Přiklopte dalším korpusem, který také potřete džemem a tvarohovým krémem. Zbylý krém dejte do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a ozdobte vrchní vrstvu korpusu dle fantazie. Dort dejte vychladit alespoň na 5 hodin do lednice.
4
Nakonec horní patro dortu ozdobte omytým, nakrájeným čerstvým ovocem, lístky čerstvé omyté máty, snítkami omytého tymiánu a nastrouhanou kůrou z bio citronu. Tento dort se pejskovi i kočičce povedl!