Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio mrkvový krém s červenou čočkou
Albert logoAlbert logo
  • Bio mrkvový krém s červenou čočkou

Bio mrkvový krém s červenou čočkou

Bio mrkvový krém s červenou čočkou
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Vegetariánské
Bio
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule BIO 1 ks
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Mrkev BIO 5 ks
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Brambory BIO 1 ks
  • Čočka červená BIO 500 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Cibule BIO 1 ks
  • Česnek BIO 1 strouž.
  • Mrkev BIO 5 ks
  • Kurkuma 1/2 člž
  • Olej olivový BIO 2 plž
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Brambory BIO 1 ks
  • Čočka červená BIO 500 g
  • Vejce BIO 4 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 2 snít.
  • Zakysaná smetana 1 ks

Příprava

1
Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.
2
Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.
3
V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.
4
Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.
1
Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.
2
Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.
3
V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.
4
Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě dnes

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 22 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 50 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.