1
Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.
2
Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.
3
V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.
4
Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.
1
Oloupejte cibuli, česnek i mrkev a na olivovém oleji opečte společně s kurkumou a římským kmínem. Opékejte do zlatavě hnědé barvy a koření nechte rozvonět.
2
Poté trochu osolte a zalijte zeleninovým vývarem připraveným z bio bujónu. Přidejte velmi najemno nakrájenou bramboru a vařte, dokud nebudou všechny suroviny měkké. Pak horkou polévku mixujte dohladka a nechte odpočinout.
3
V druhém hrnci uvařte dle návodu červenou čočku a přidejte ji do polévky. Můžete znovu mixovat. Záleží na tom, zda máte rádi polévky spíše hladké, nebo se strukturou. V dalším hrnci uvařte vejce natvrdo.
4
Polévku dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podávejte s nasekanou petrželkou, lžící zakysané smetany a rozpůleným uvařeným vejcem.