Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBIO Mexická quinoa s krůtím masem
Albert logoAlbert logo
  • BIO Mexická quinoa s krůtím masem

BIO Mexická quinoa s krůtím masem

BIO Mexická quinoa s krůtím masem
Snadné
46-60 minut
5/5
Bio
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový BIO 4 plž
  • Rajče BIO 400 g
  • Cibule BIO 1 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Voda 500 ml
  • Bujón kuřecí BIO 1 ks
  • Fazole červené BIO 400 g
  • Krůtí prsní řízky BIO 600 g
  • Quinoa BIO 150 g
  • Kukuřice sterilovaná BIO 200 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Avokádo BIO 2 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Zakysaná smetana BIO 200 g
  • Olej olivový BIO 4 plž
  • Rajče BIO 400 g
  • Cibule BIO 1 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Voda 500 ml
  • Bujón kuřecí BIO 1 ks
  • Fazole červené BIO 400 g
  • Krůtí prsní řízky BIO 600 g
  • Quinoa BIO 150 g
  • Kukuřice sterilovaná BIO 200 g
  • Pepř
  • Sůl
  • Koriandr čerstvý 2 hrs.
  • Avokádo BIO 2 ks
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Fazole vsypte do mísy a zalijte vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a propláchněte. Fazole dejte do hrnce a uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu.
2
Omyjte 300 g cherry rajčat, osušte je a rozpulte. Nasucho je na pánvi orestujte, až změknou. Pak je přendejte do vysoké misky a rozmixujte opatrně tyčovým mixérem, až vám vznikne rajčatové pyré.
3
V hlubší pánvi na oleji opečte nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Vmíchejte rajčatové pyré a zbytek nakrájených cherry rajčat.
4
Z bujónu připravte vývar dle návodu na obalu. Pak ho přilijte na pánev a vše přiveďte k varu. Vložte maso a na mírném ohni duste 30 minut. Pět minut před koncem přidejte předvařené fazole a scezenou kukuřici.
5
Quinou propláchněte a vařte v osolené vodě 15 minut doměkka. Sceďte, vmíchejte polovinu koriandru, limetovou šťávu, osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.
6
Quinou podávejte s plátky avokáda, nakrájeným masem, zakysanou smetanou a koriandrem.
1
Fazole vsypte do mísy a zalijte vodou, aby byly ponořené. Nechte přes noc namočené. Druhý den je slijte a propláchněte. Fazole dejte do hrnce a uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu.
2
Omyjte 300 g cherry rajčat, osušte je a rozpulte. Nasucho je na pánvi orestujte, až změknou. Pak je přendejte do vysoké misky a rozmixujte opatrně tyčovým mixérem, až vám vznikne rajčatové pyré.
3
V hlubší pánvi na oleji opečte nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Vmíchejte rajčatové pyré a zbytek nakrájených cherry rajčat.
4
Z bujónu připravte vývar dle návodu na obalu. Pak ho přilijte na pánev a vše přiveďte k varu. Vložte maso a na mírném ohni duste 30 minut. Pět minut před koncem přidejte předvařené fazole a scezenou kukuřici.
5
Quinou propláchněte a vařte v osolené vodě 15 minut doměkka. Sceďte, vmíchejte polovinu koriandru, limetovou šťávu, osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.
6
Quinou podávejte s plátky avokáda, nakrájeným masem, zakysanou smetanou a koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě dnes

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 8 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě dnes

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 15 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.